— Hadde aldri trodd vi skulle holde på så lenge

Nes og Gurandsrud skal i løpet av våren avholde konsert nummer 100 på Tungenes.|Konserter: Tuv, Tønes og Moddi er noen av de siste som har opptrådt på fyret.|Lokale: Inn døren bak er det konsertene foregår.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: 

Det begynte som et halvårprosjekt i 2011, men i samarbeid med randabergbu Stein Bjelland og hans firma Great Moments skapte Torgeir Nes fra Randaberg kommune og Eirik Gurandsrud fra Jærmuseet en konsert suksess.,

Nå 11 år senere runder arrangørene snart konsert nummer 100. I løpet av de elleve årene konseptet "Torsdag på Tungenes" har eksistert, har mellom 5000 og 6000 tatt turen for å oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Inn døren bak avholdes de fleste av konsertene Nes og Gurandsrud avholder.

— For å være helt ærlig hadde jeg aldri trodd vi skulle holde på så lenge. I løpet av disse elleve årene har vi fått utrolig mange gode tilbakemeldinger fra publikum og som regel er konsertene utsolgt i god tid før konsertstart, sier Torgeir Nes og legger til.

— Det er nok noe med fyret som kulturarena. For om det stormer som verst ute og du kjenner veggene riste, eller om det er oppholdsvær og solen går ned over Kvitsøyfergen, så fargelegger det konserten. Fyret er uten tvil den perfekt beliggenhet som har vært med på å skape den gode konsertopplevelse.

Arrangørene Nes og Gurandsrud har ikke oversikt over alle artistene som har opptrådt på fyret, men glemmer ikke folkerockgruppa Valkyrien Allstars, musiker Jonas Alaska og lokale Hans-Peter Lindstrøm, samt svenske Molly Nilsson og Steve Gunn fra USA.

Tuv, Tønes og Moddi er noen av de siste som har opptrådt på fyret.

— Det var i 2008 Tungenes fyr ble regulert som kulturarena og siden den gang har vi gradvis utviklet lokalet. Vi har pusset det opp en rekke ganger og forbedret akustikken slik lyden har blitt bedre, sier Torgeir Nes.

Nes og Gurandsrud vil takke tidligere kultursjef Anders Jaarvik som var med å satset fra starten av. Om Nes kan få bestemme artist i fremtiden er det spesielt en som er ønsket.

— Det må bli Nick Cave og Nils Frahm. Fått han til fyret hadde vært magisk, avslutter Nes og Gurandsrud.

Det er ikke bare innendørskonserter Nes og Gurandsrud har arrangert. I tillegg til konsertserien «Torsdag på Tungenes», har de arrangert «Tungenes-konsertene» utendørs med blant andre Marit Larsen og Vamp på plakaten. Nå ser arrangørduoen fram mot 11 nye år og 100 nye konserter.