KULTUR: De vant Spellemannprisen for sitt debutalbum innen countrysjangeren i 2020, og det i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. I november kommer den lavmælte americanaduoen «Sweetheart» til Randaberg.

— Dette er fin nedtonet country, som bikker mer mot americana, og vi føler det passer fint til Tungenes fyr både lyd- og sjangermessig, sier arrangør Torgeir Nes.

Duoen er for mange kjent for å være et magisk liveband, og høsten 2023, samtidig som de drar til Randaberg utgir de sitt andre album «I Will Love You When The Morning Comes».

— Personlig liker jeg best «The color I`m Saving for You» fra denne gruppen, og vi har tidligere hatt Darling West på fyret som er noenlunde lik, avslutter Nes.

I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen, med utgivelsen av det selvtitulerte debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og flere steder omtalt som et av årets vakreste album. «Sweetheart» kommer som duo og består av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal).