KULTUR:

Ingemundsen Litteratur og underholdning har startet samarbeid med Randaberg videregående skole, det blir da arena for Simen Ingemundsen sine kommende arrangementer, utenom «Blodig alvor i landsbyen» som forblir i bibliotekskjelleren.,

— Framover vil jeg lansere foredragsholdere til storsatsning «Foredragsfredager». Første ut er som kjent Arne Treholt, han kommer til Varen kulturscene fredag 16. september. Nå er det en sann glede og lanseres Odd Karsten Tveit som neste ut. Tveit kommer fredag 18. november.

Billettsalget starter allerede 28. mars, og Tveit skal holde foredraget «Mitt liv som krigskorrespondent».

I pressemelding til arrangør heter det blant annet.

Odd Karsten Tveit har lang erfaring som krigskorrespondent. Gjennom sitt mangeårige liv som journalist har Tveit jobbet tett på Iran krigen fra 1980 - 1988, Israels invasjon av Libanon i 1982, sovjets invasjon av Afghanistan, okkupasjonen av Irak fra 2003, Israels kriger mot Gaza på 2000- tallet og Palestinernes motstandskamp mot den israelske okkupasjonen. Nå kommer han til bygda for å fortelle om sitt spektakulære og elleville liv som krigskorrespondent. Kanskje han også deler sitt syn på krigen mellom Russland og Ukraina, og siden Odd Karsten Tveit er forfatter, så blir det garantert noen minutter med bokprat.

Halvparten av billettene på Arne Treholt arrangementet ble revet bort første måned. Så det er tydelig foredrag er populært og Ingemundsen litteratur og underholdning har planer om å slippe flere foredragsholdere i månedene som kommer.