Nå kan du være med å rydde strendene

Den 22. mai kan du være med å rydde strendene i Randaberg.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KULTUR:

Nylig ble Vistnestunet åpnet for sesongen, og det er planlagt en rekke aktivitetsdager fremover. Allerede den 22. mai kan du og familien være med på å gjøre en innsats for miljøet. Reidun Irene Bjordal håper at barn, foreldre, besteforeldre og naboer tar turen til Vistnestunet for å være med på strandryddingen.,

2022 er frivillighetens år, og Randaberg kommune fyller 100 år. I forbindelse med 100-årsjubileet arrangeres det vandreteater mellom Viste Strandhotell og Vistnestunet den 10. og 11. juni. Dagsturhytta er snart klar til bruk. Så det er altså mange gode grunner for en utendørs vårrengjøring. Sammen med Jæren friluftsråd vil vi rydde langs kysten fra Viste Strandhotell til Vistnestunet og dagsturhyttetomta.

Du behøver ikke å ha med annet enn godt humør og gode klær i tilfelle dårlig vær, for Jæren friluftsråd stiller med søppelsekker, hansker og henting av avfallet. Randaberg hagelag stiller også opp, de skal gi kreative råd om hva ev. "skatter" blant søppelet.

 Reidun Irene Bjordal gleder seg til å samle randabergbuen til en felles strandrydding.

— Det er veldig stas å ha et sånt arrangement. Dette har vi ikke hatt før, så vi er spente på dette. Vi har med oss noen av de fine lag og foreninger i Randaberg, og håper store og små vil bli litt bedre kjent med dem denne dagen, skriver Bjordal i pressemeldingen.

Randaberg husflidslag (Husfliden) og Randaberg turlag (Stavanger turistforening) er også på Vistnestunet denne dagen. Husfliden har egne barnegrupper og en nylig etablert ungdomsgruppe, og i dag tilbyr de fletting av armbånd (vennskapsbånd). Randaberg turlag er relativt nystartet og allerede veldig engasjert i kommunen. De vil fungere som «fadder» for Vistneshyttå i tillegg til å arrangere og tilrettelegge for store og små turer i Randaberg. Dette er en super anledning til å bli litt bedre kjent med noen av de fantastiske frivillige i landsbyen vår.

Det blir servert kaffe, saft og noe å tygge i på Vistnestunet. Bjordal lover også en hel masse høy i låven som barna kan hoppe i, hesten Symona kommer med Arvid og kaninene Bomull og Bruna er til stede.

Foreløpig er det planlagt en traktor- og korndag søndag 25. september og "Jul på Vistnestunet" søndag 20. november.

Publisert: