Nå kommer Aschehoug forfatter Heine Bakkeid til krimfestivalen

|
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR:

— Det at Heine Bakkeid tar turen innom årets "Blodig alvor i landsbyen" er meget hyggelig. I sin siste bok "St. Avenger" er forfatteren innom Stavanger, han har enda ikke skrevet om Randaberg, så derfor passer det perfekt å Bakkeid med under årets festival, skriver Simen Ingemundsen i en pressemelding.,

Festivalsjefen har holdt kortene tett til brystet om hvem som gjester årets festival. Den eneste forfatteren som er lansert tidligere er Gunnar Staalesen, som er valgt som årets festivalforfatter.

Dette gleder jeg meg til, og alle vet jo at Randaberg er Norges egentlige kulturhovedstad.,Sitat: Heine Bakkeid

— Heine Bakkeid er far til den litterære karakteren Thorkild Aske som er en ganske likandes kar. "St. Avenger" er han fjerde utgivelse og første der store deler av handlingen skjer i Stavanger. Sist gang var i "Jeg skal savne deg i morgen".

I boken blir politimann Simon Bergeland funnet nedgravd i sanddynene på Solastranda. Da Thorkild Aske hører om dette vende han tilbake til Stavanger på leting etter svar. Simon var ikke bare Freis kjæreste, han var også grunnen til at Thorkild fikk sparken i Spesialenheten. Det viser seg snart at ingenting i fortiden var slik han trodde, og når truslene begynner å hope seg opp, blir det også klart for Thorkild at returen til Stavanger ikke bare er uønsket, den kan også ende med å koste ham livet.

— Jeg gleder meg til å høre Bakkeid fortelle om boken. Det blir en spennende helaften den 24. mars, men alle forfatterne er enda ikke offentliggjort, så det kommer flere etterhvert. Jeg kan si det slik at denne festivalen blir flere ganger større enn de forrige, for det er jo bare fem årsjubileum en gang, avslutter Simen Ingemundsen i pressemeldingen.

Publisert: