Utvider tilbudet for å gjøre plass til flere

Trener Herman Myge sammen med styreleder Even Husa
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: Det har gått en stund siden vi sist skrev om Einherjar i Randaberg. Nå fire måneder etter har styreleder Even Husa store planer for framtiden. I løpet av tiden e-sportssenteret har eksistert, har Husa sikret seg syv trenere og 27 medlemmer. Nå åpner de for 26 nye medlemmer.

For det er ikke småtteri Einherjar har erfart den siste tiden, pandemi og rekrutteringsproblemer av trenere er bare noe av det som har skapt problemer. Nå ser styreleder Husa framover, og gleder seg til å satse på spill som Fortnite for de i 6.klasse og oppover og CS:GO (Counter Strike : Global Offensive) for de i 8.klasse og oppover.

— Til nå har vi kun hatt spill som "fun games" og "leiter", men nå utvider vi med mer e-sport moro. Nylig måtte vi dele inn de unge og eldre. Vi lærte at å ha dem sammen ikke var helt optimalt. Det gikk litt tid før vi fant en løsning. Det yngste medlemmet er nede i 11-års alderen, mens det eldste er oppe i 16-års alderen, sier Even Husa.

Trenerne som er rekruttert har vær igjennom grunnkurs for å imøtekomme "gamerne" på best mulig måte. Even Husa har slitt med å skaffe trenere og håper at flere vil melde seg.

— Vi trenger alt fra trenere til frivillige, alle er velkomne til å melde seg. I løpet av en ettermiddag her på Einherjar spilles det og trenes det. De medlemmene som deltar får fysisk aktivitet med på kjøpet, da vi trener i gymsalen på Harestad skole. Da får "gamerne" i tillegg trent de små grå, avslutter Husa.

Selv har randabergbuen vokst opp med PC. Som 7 åring fikk han sin første datamaskin, en Atari. Han glemmer ikke den tiden og ønsker med Einherjar å vise at det ikke bare er negativt å "game".