E-SPORT: Nylig kunne en lese på NRK at stadig færre jenter gamer. Medietilsynets ferske rapport om dataspill viser at kun seks av ti jenter gamer. Statestikk viser at andelen av jenter som spiller dataspill har gått ned med 17 prosent siden 2020.

Randaberg24 tok en prat med Even Husa som kan melde at de pr. nå ikke har en eneste jente som aktivt medlem.

— Vi hadde en jente med helt i oppstarten, men hun falt av. Så hadde vi også to jenter innom på vår Summercamp, men de så vi ikke noe mer til. Vi ønsker at dette skal snu, og kommer derfor til å jobbe videre med å legge bedre til rette for at jenter også har det gøy både foran pc-en og når vi har fysisk aktivitet, sier Husa.

Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

I rapporten står det at 17 prosent svarer at de bruker «for mye tid på gaming», og tre av fire mener at gaming gjør dem flinkere i engelsk.

— Vår organisasjon samarbeider med Altibox for å fremme jentegamere og sunn gaming kultur.

Han mener at det viktigste er å løfte problemstillingen ut av gamingrommet og belyse det i en offentlig debatt, samtidig som en ikke fordømmer gaming som et kulturelt fenomen.

— Vi bør forvente normal folkeskikk og god kommunikasjon i eSport. Ingen bør få lov å uttrykke diskriminerende, voldelig, og/eller uakseptabel atferd verbalt på chat bare for at de spiller dataspill. Vi voksne skal være gode rollemodeller, samt å ikke kjefte, men lære hvor grensen går. Dette kan være grunnen til at så få jenter gamer, avslutter Husa.

I Einherjar eSport er kommunikasjon og «Good Game filosofi» et viktig aspekt av hva vi prøver å lære våre medlemmer. Det handler om å være gode ambassadører for «Good Game filosofi» både i sosial gaming og innen eSport.