Krigshistorie på pubtreff

I kveld er det ikke litterært pubtreff på Landsbypuben. Neste arrangement er 9. mars – og det dreier seg om Norges historie, med fokus på andre verdenskrig.

Simen Ingemundsen arrangerer litterære pubtreff, og andre verdenskrig er noe av det som er tema neste gang.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Siden det i år er 75 år siden Norge ble fritt, var det viktig for meg å ha en kveld som tok for seg krigen. I 2018 skrev jeg bachelor om rettsoppgjøret etter andre verdenskrig, og derfor er det enormt stas å samle så mange dyktige krigs-forfattere på en kveld, sier Simen Ingemundsen.

Det kommer flere som skal være med å bidra denne kvelden. Det blir snakk om både bøker som er skrevet og ulike historier fra krigens dager.

– En av dem som kommer er Jan Ragnar Nymoen, som skal fortelle om vikingtid og om sitt forfatterskap som teller tre bøker, den tredje boken blir lansert på pubtreffet, forteller Ingemundsen.

Videre kommer disse:

  • <span class="_5yl5">Jan Magne Arntsen kommer for å fortelle om NS-minister Gulbrand Lunde og Tjemsland-gruppa og kommunistisk motstand i Stavanger fra 1940 til 1945.
  • <span class="_5yl5">Lasse Gallefoss kommer for å fortelle om sin debut "Krigernes fred", som er en enormt spennende bok med krigen som bakteppe. Kanskje han også forteller om sin neste bok.
  • <span class="_5yl5">Asgeir Lode kommer for å fortelle om Englandsfarerne, som var en jærsk tragedie fra 1941 til 1945 og krigshelter uten ære.
  • <span class="_5yl5">Sven Egil Omdal kommer for å fortelle om Gestapokjelleren i Stavanger og om Borgerlønn.

– Kvelden avsluttes med Live-musikk fra Brynjulf Koll-Hansen, det blir garantert god stemning og jeg håper mange vil ta turen til Landsbypubben under dette arrangementet.,

Publisert: