Norges første kvinnelige lakei, Tove M Taalesen kommer til høstens krimfestival

I fjor inviterte festivalsjef Simen Ingemundsen kongen til krimfestival, og fikk avslag, men i år deltar verdens første kvinnelige lakei på åpningen.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel
Tove M Taalesen kommer til høstens krimfestival

FESTIVAL:

17. og 18. november er det nok engang duket for krimfestival. Alt er ikke klart for festivaldagene, men det nærmer seg et gjennomarbeidet festivalprogram.,— Jeg er så glad for at det blir krimfestival, og at den fra med i år av legges fast til høsten, det er en god sesong for slike litterære arrangementer, sier Simen Ingemundsen.,

Festivalen åpner som planlagt med en «Cold Case»-kveld, og til åpningen kommer blant andre festivalforfatter Hanne Kristin Rohde, journalist Erlend Frafjord, tidligere kriminelle Christian Rene Wold og gravferdsagent Tor-Håkon Gabriel Håvardsen, men den store nyheten i dag er at «Norges første kvinnelige lakei» for kongeparet deltar, selveste Tove M Taalesen.

— Hun var første kvinne i verden som fikk denne tittelen i 2007. Nå er hun ute med en temmelig spennende kongehus-krim «Dronningen». Siden vi denne kvelden tar for oss «Cold-Case»-saker skal hun fortelle om mørke hemmeligheter i slottet.

Simen Ingemundsen er klar for krimfestival til høsten.

— En liten skjult hemmelighet, var at jeg inviterte kongen i fjor til krimfestivalen. Han har jo ikke sett Randaberg enda. Jeg fikk et kort, men fint avslag, med en hilsen fra kongefamilien. Nå som Norges første kvinnelige lakei er ventet, blir det nok litt royalt over festivalen uansett, avslutter Ingemundsen og ler.