KULTUR: Denne høsten er det mye som skjer på biblioteket. Det blir først og fremst fokus på kommunenes 100-årsjubileum.

Høstens program begynner der Sommerles-kampanjen avslutter. For den 24. august kommer Vanessa Yubero og holder eventyrverksted for de minste. Samme dag blir det også foredrag med Kristine Enger utendørs for de voksne. Den tidligere ordføreren skal snakke om nyttevekster i Vistemaens rike.

September starter med foredraget «Om hosta» av og med Gina Wigdel, før høstens første familielørdag byr på bobleshow av Julia Makarova. Halvveis inn i september måned leder Kristian Aalen en paneldiskusjon i forbindelse med Skeivt Kulturår, i panelet sitter Bent Høie og Arnfinn Nordbø.

Den 22. september blir det «Kapittel» på Tungenes fyr, da blir det musikalsk prat med Guttorm Andreassen og Hanne Vasshus, som avslutter med konsert av sistnevnte.

Biblioteksjef Sebastian Jazdzewski ser fram til høstens aktiviteter på folkebiblioteket. Foto: Randaberg kommune

Oktober starter med høstens andre paneldiskusjon, denne gang med 3 tidligere ordførere i Randaberg, det er Rune Stokdal som leder diskusjonen. I SFO sin høstferie skal Bjørn Kallevig holde konsert for barna. Denne måneden blir det også kurs i indisk dans ved Reshma Nehe og terapi for firbeinte. I tillegg, tradisjonen tro blir det skumle dager på fyret når «Hjemsøkt»-festivalen avholdes for tredje gang.

November kommer Tom Hetland for å prate om krigen mellom Ukraina og Russland, og i desember blir det julekonsert med Bjørn Kallevig. I tillegg er det en viss sjanse for at Mímir Kristjánsson tar turen innom for å holde foredrag om sin bok «Mamma er trygda» som i år er valgt i kampanjen «Hele Rogaland Leser».

Biblioteket informerer samtidig at det kan komme endringer, men at Sebastian & Co er stolte over høstens innholdsrike program.