Over én million sider lest: — Alle de som deltar på Sommerles er vinnere

Biblioteksjef Sebastian Jazdzewski er godt fornøyd med årets Sommerles.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BIBLIOTEK: Årets Sommerles-kampanje er over for denne gang, og biblioteksjef Sebastian Jazdzewski er godt fornøyd med at nesten 50 prosent av kommunens elever fra 1. til 7. trinn har deltatt.

Noe som betyr at ca. 650 elever har vært med på årets Sommerles-kampanje.

— Tenk deg, 650 elever som har lest og som har hentet premier, men framfor alt 650 elever som vi håper har hatt en spennende lese-sommer, sier biblioteksjefen, som håper at de 650 elevene fortsetter å lese etter sommeren.

— Selvfølgelig håper vi det! Og tenk hvilket potensial som skjuler seg her; tenk om de 650 inspirerer minst 1 person til å lese!, legger han til.

Sebastian Jazdzewski mener at en av de tingene den moderne verden trenger, er å stoppe opp og reflektere.

— En bør heller åpne en bok, enn å bruke mobilen. Da blir en roligere, ser verden med andre øyne, og ikke minst opplever den på en annen måte. Det gir også hjernen en liten øvelse, en øvelse som bedrer hukommelsen, en øvelse som beriker språket vårt, og får oss til å uttrykker oss muntlig og skriftlig på en helt annet måte.

Det har i år blitt lest nesten 10.200 bøker og 1.078.376 sider.

Er du ikke imponert?

— Jo, så klart, og i Sommerles er alle som deltar vinnere, slår biblioteksjefen avslutningsvis fast, og legger til hvilke bøker som har vært årets mest populære Sommerles-bøker.

* Nordlys-serien av Malin Falch

* Amuletten-serien – Kazu Kibuishi

* Gutta i trehuset-serien – Andy Griffiths

* Hundemannen-serien av Dav Pilkey

* Bukkene bruse på badeland – Bjørn Rørvik

Publisert: