— Jeg håper spennende gjester trekker godt med publikum

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

JUBILEUM:

Onsdag starter «Blodig alvor» på Randaberg. Over to dager skal det være krimfest i bibliotekkjelleren ved torget.,

Det kan bli et skummelt opplegg.

Det er Simen Ingemundsen som arranger, i det som også er fem års jubileum for festivalen. Den forrige festivalen ble arranger for bare noen måneder siden, på samme sted.

— Nå er vi klare igjen og gleder oss virkelig. I helgen var jeg på festival i Oslo, hvor jeg blant annet møtte Anne Holt, hun som skal tildeles Sølvkniven for dette året. Hun gleder seg til å besøke Randaberg og festivalen for aller første gang, sier Ingemundsen.

 Vinner av Sølvkniven 2021: Frode Eie Larsen får Sølvkniven under festivalen av festivalsjef og juryleder Simen Ingemundsen og jurymedlem Henning Sviland. Denne uka er de de to sistnevnte klar igjen. Det skjer onsdag og torsdag.

Over de to dagene er det litt av hvert som skal skje. Onsdag er åpning, blant annet med en kort appell ved Ingemundsen.

— Samme kveld er det også utdeling av sølvkniven til nevnte Anne Holt. Myriam H. Bjerkli er med fra scenen og det hele den første kvelden avsluttes med bokbad av forfatter Chris Tvedt.

Den siste kvelden er det også spennende ting på programmet - som seg hør og bør på en krimfestival.

— «Varg Veums» far kommer, nemlig festivalforfatteren Gunnar Staalesen. Han starter med en appell, men skal også bokbades. Det gleder jeg meg til, for Staalesen har levert mye bra fra seg i mange mange år.

Det har han virkelig, for i serien om «Varg Veum» er det skrevet hele 21 bøker. I tillegg har Staalesen skrevet en rekke noveller, hvor den første kom tilbake i 1969.

— 74-åringen håper jeg er en av dem som skal være med å trekke publikum til festivalen.

Andre som deltar torsdag er Jørgen Brekke og Heine Bakkeid. Det blir både debatt om mannlige krimforfattere og bokbad med Bakkeid.

— Men, hvordan ligger det så an med billettsalget til årets festival?

— Det kunne vært solgt bedre, men sammenlignet med forrige års festival var billettsalget i starten mye dårligere. Så det er kjekt å se en forbedring. Det er solgt rundt 30 billetter og for de som ikke har kjøpt billett enda, så er det mulig å kjøpe i døren.

Publisert: