KULTUR:

På søndag er randabergbuen invitert til å rydde strendene rundt Vistnestunet. Reidun Irene Bjordal håper på godt oppmøte, og har kjøpt inn flere titalls liter med kulturmelk til lappesteking og nærmere 500 boller for anledningen.,

— Det å være miljøbevisst er veldig inn for tiden. Jeg ser bare på mine unger som plukker søppel hver gang vi går tur. Så håper flest mulig vil komme å delta på denne dugnaden, sier Reidun Irene Bjordal.

Med på laget har arrangørene fått;

Anne Holth Larsen og Anne Lise Sømme Kielland fra Randaberg Husflidslag, og arrangør Reidun Irene Bjordal er spent på hvor mange som kommer til Vistnestunet for å rydde strendene på søndag. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen
Jæren Friluftsråd stiller med hansker og søppelposer.,Randaberg Husflidslag skal lære barn og unge å lage vennskapsbånd.,Randaberg Turlag arrangerer rebusløp.,Kvinner møter Kvinner skal lære barn og unge å lage serviettblomster.,Randaberg Hagelag stiller med frø og jord som barn og unge kan bytte til seg mot søppel.

— Søndag kan bli en utrolig hyggelig dag her på tunet. Boller, lapper, kaffe og saft fås gratis i kafeen for de som plukker søppel. Jeg kan ikke annet enn å glede meg.

Det nærmer seg både vandreteater og åpning av dagsturhytta på tunet. Derfor synes Bjordal det er ekstra stas å kunne bidra til vårrengjøringen av kysten.

— Det er jo frivillighetens år og 100-årsjubileet til kommunen, så hva passer vell bedre enn å ta i et tak for fellesskapet. Det skal i hvert fall jeg, avslutter Bjordal.

Bjordal forteller at de for første gang har søkt om midler. Hold Norge Rent har bevilget 11.000 kroner til dagen. For Vistnestunet er slike økonomiske midler et stort pluss. Så gjenstår det å se hvor mange av randabergbuen som tar turen på søndag.