FRIVILLIGE:

— Ved å være frivillig hos oss betyr du noe for noen andre. Det å være frivillig betyr ikke at du skal jobbe deg i hjel, men være tilgjengelig på hotellet ved behov, samt å arbeide sammen med de andre som arbeider, sier Madeleine Nordhus Strøm ved Ventilene Viste Strandhotell.,

Det er frivillighetens år, og tiden med pandemi har vært tøff for Norge. Nå ønsker de på det sosial entreprenørskapshotellet på Viste å bygge opp igjen antall frivillige.

— Selv om det er Stiftelsen Kirkens Bymisjon som drifter hotellet og vi ansatte har en kristen kjerne, så betyr ikke det at vi holder stengt for andre. Alle er velkomne til å være frivillig, uansett kultur, religiøs eller etnisk bakgrunn.

Viste strandhotell har lyst til å fortsette å utvide og utvikle tilbudene. De har allerede tilbud for de mellom 7 og 100 år, men hovedfokuset er sårbare barn og unge. Søstrene Madeleine Nordhus Strøm og Elisabeth Lied har selv opplevd en vanskelig barndom i en sårbare fase av livet. Dette har sistnevnte skrevet om i boken "Godt hjem å ha det vondt i".

— Hotellet er jo et 100 prosent ordinært hotell, men vi bruker det som en arena for tilrettelagt arbeidsplass, men trygge omgivelser. Vi tilbyr omsorg, får folk til å føle seg sett, og gir dem mulighet til å utfolde seg. Alle er velkommen til å bli frivillig hos oss, avslutter Madeleine Nordhus Strøm.