KENYA: I går stilte Jonny Mydland med Better Life Band til konsert i Grødem kirke. Med seg hadde de koret AmaZing ledet av Kari Arnøy.

Randaberg24 slo av en liten prat med Mydland like før konserten startet.

— Jeg har bodd i Kenya i 25 år, og synes det er utrolig hyggelig å komme på besøk her på Grødem, sier Jonny Mydland.

I Øst-Afrika driver han nemlig et hjem for 46 barn. I tillegg har han siden 1997 hjulpet hele 800 barn fra slummen til å få utdannelse i det offentlige systemet. Skal en tro Mydland er det et fåtall som ikke klarer seg.

— Akkurat nå har vi 350 barn i vårt utdanningsprogram, sier Mydland.

De bød både på norske og utenlandske slagere i løpet av kvelden. Alt fra Bob Dylan og Steve Wonder til Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland. Foto: Simen Ingemundsen

Starten på hans karriere i Kenya ble ganske alvorlig. Han dro ned til Kenya med en kenyansk pastor.

— Jeg likte arbeidet han drev. Ble med han ned, men etterhvert fant jeg ut at vedkommende var en tyv.

En halv «1997»-million ble stjålet. Noe som etter dagens kurs tilsvarer rett under 850.000 kroner.

— Det var harde bud. Det verste var ikke hva jeg ble frastjålet, men hva de som fra før av var hardt rammet mistet, sier han og legger til.

— Jeg kunne velge, enten reise hjem å ha dårlig samvittighet resten av livet eller bli værende å hjelpe.

Han tar så en pustepause og avslutter.

— Det var da jeg bestemte meg for å bli værende å hjelpe de som led nød og siden har jeg blitt værende.

Forskjellene er store nede i Kenya, fra de fattige i slummen til de rike i velstående hjem. I Nairobi bor hele 60 prosent av befolkningen i slummen. Mye har skjedd siden Mydland dro ned, og han er stolt av alt hjelpearbeidet han gjør.

Koret AmaZing bød på flere slagere. Foto: Simen Ingemundsen

Litt info om gårsdagens konsert

Konserten ble holdt i solidaritet med Maisha Mema.

Maisha Mema er en veldedig barneinstitusjon i Tigoni og et klubbhus i Soweto-slummen i Nairobi. Over 40 barn bor sammen med Maisha Mema-staben som en stor familie i Tigoni, og vi har til enhver tid nesten 300 barn som deltar i programmet på Klubbhuset i Soweto.

Det vi gjør kan virke som dråper i håpløshetens hav, men det betyr alt for de barna som får en sjanse i livet! Dette er grunnen til at det er så viktig!

Sammen kan vi gjøre utrolige ting for disse barna. De som allerede støtter arbeidet vi gjør blant barn i Nairobi, har definitivt utgjort en utrolig forskjell for barna de er sponsorer for. Hvert år blir nye barn tatt opp i programmet, og med din hjelp kan vi nå enda flere. Vi – personalet, barna i Maisha Mema, og Marianne og Jonny – ønsker å uttrykke vår takknemlighet til alle dere som støtter oss i dette arbeidet.