PRESSEMELDING: Det er med stor glede å meddele at svenske Pascal Engman er vinneren av historiens første «Glasskniv». Han mottar prisen for sin «Kokain».

Fra juryen heter det:

«Kokain» utgitt på norske Gyldendal er en actionfylt kriminalroman, og dessverre altfor virkelighetsnær. Gjennom 542 oppsiktsvekkende og oppslukende sider setter han ting i perspektiv, og det fascinerer med hvordan han tar nåtidens Sverige på kornet. «Svenske tilstander» er grundig brodert ut mellom linjene. Det ligger mye research arbeid bak, og det er imponerer meg hvor mye innsikt Engman har, noe som får nakkehårene mine til å reise seg. Det er skremmende hvordan Engman gjennom å skildre makt og posisjon gir et nyansert bilde av vårt naboland. Dette er en overkommelig bok med handling på speed, og etter mye fram og tilbake var det Engman som fikk prisen.

— ”Jag är väldigt stolt och hedrad över att ta emot Glaskniven. De norska läsarna står mig otroligt varmt om hjärtat.”, skriver Pascal Engman.

I juryen sitter journalist for Randaberg24 Simen Ingemundsen, redaktør for Hverdagsnettmagasinet Anne Lise Johannessen, forfatter og kulturjournalist i Adresseavisen Ole Jacob Hoel, festivalsjef for Osterøy Krimfestival Bent Arild Raknes og journalist for Agderposten Siri Fossing. Sistnevnte jurymedlem har gitt ut to krimbøker.

Prisen er laget av glassblåser Pål Roald Janssen, og en blodig kniv vil stå stukket ned i vinnerboken. Som er litt annerledes enn hvordan Bronse-, Sølv-, Gull- og Messingkniven ser ut.