Skuffende, men noe bedre enn hva andre anmelder vil ha det til

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

BOKANMELDELSE: Jæren forlag er overhodet ikke gode på krim, nok en gang har de levert noe de ikke kan. Anmelderne mislikte Kjell Reianes sin «Bomben» fra 2018, og kunne ha spart seg for Terje Torkildsen sin «Siste tur til Sommero» som kom tidligere i år. Den fikk også slakt.

Når det er sagt, fikk den ufortjent mye slakt av Stavanger Aftenblad tidligere i år. Den fikk terningkast 2, men jeg mener den er verdig et terningkast 3.

Jeg er uenig i at det meste går i ball, og at handlingen ikke fenger. Jeg mener Torkildsen har en stødig penn, men at handlingen er litt i det kjedeligste laget. Starten og slutten er glimrende, men det som fylles mellom der, er noe som kunne blitt gjort mye bedre. Skulle helst ikke sett dette mellom permene, da hadde det vært bedre å droppet det.

Etter å ha lest «Bomben» og «Siste tur til Sommero» lurer jeg på at Jæren forlag har noen gode redaktører i forlaget. De kan sakprosa, men langt derifra krim, så dropp det Jæren forlag, dere sparer all bryderiet med dårlige anmeldelser ved å droppe slike kriminalromaner.

«Siste tur til Sommero» er uten tvil et thrillerdrama, men ideen og rammene rundt kunne trengt å bli skrudd litt bedre sammen. For her passer ordtaket «hastverk er lastverk» perfekt, det kan virke som det er skrevet med tidsfrist, som forfatteren har hatt problemer med å holde, og som har resultert i at forfatteren har skrevet mye svada for å bare gi ut noe innen fristen, det skulle helst vært utsatt mener jeg.

Selv om ting kunne blitt gjort bedre, er en terningkast 6 dessverre her langt unna.

Det er mange overraskelser underveis, men den største overraskelsen er hvilket elendig arbeid som er gjort. Jeg liker karakterene disse tre kompisene, og hva som finnes i deres verden. Jeg kunne sett for meg hva Torkildsen hadde fått til med, hadde han bare latt dem modnes litt for det ble trykket på print, da både med tanken på plottet og karakterene.

Jeg kommer nok ikke til å lese noen ny utgivelse fra denne forfatteren, og det er trist, veldig skuffende.

Publisert: