På nyåret skal Christina reindyrke Whitney Houston

Artist Christina Bergli (t.v.) og daglig leder i Lampefeber Merete Økland Espedal ser fram til Whitney Houston konsert på nyåret.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: Tidligere i år fylte Christina Bergli opp kulturscenen, nå tar hun tribute prosjektet sitt med Whitney Houston videre til nabobyen Stavanger, og da må Aretha Franklin vike.

— Det blir en festkveld hvor jeg skal hylle en artist med en enorm katalog. Hadde jeg fått lov kunne jeg hyllet Houston i flere døgn, men har valgt litt i overkant av 20 låter, forteller Christina Bergli, som ikke gruer seg en plass til ny tribute.

Artisten fra Randaberg skal med andre ord reindyrke sitt store idol, en artist hun vokste opp med, og som har vært med henne har vært med henne fra hun var liten og begynte å synge.

— Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett musikalen/filmen «The Bodyguard», og husker bare hvor fantastisk den var, tilføyer Bergli.

Slik ser plakaten til tribute konserten som Christina Bergli skal ha i februar.

Med seg har hun Lampefeber, med Rune Bjerga og Merete Økland Espedal i spissen.

— Bli en del av stallen til Bjerga og Økland Espedal var som å komme hjem. Vi drar lasse sammen, heier på hverandre og elsker å se andre i stallen gjør det bra.

Bergli ble en del av Lampefeber i sommer, mens Økland Espedal ble daglig leder i selskapet til Bjerga i mars. Siden har Bergli fått en rekke muligheter hun ikke hadde tidligere, blant annet leies hun ut til eventer under paraplyen til Lampefeber.

— Er det en som kan gjøre Whitney Houston bedre enn noen andre artister, så er det Bergli. Med på laget denne kvelden er også komiker Trine Lise Olsen, og Bergli og henne er en uslåelig kombo. Det blir også DJ som åpner kvelden, så det blir litt av en festaften i Clarion Hotel Energy, sier Merete Økland Espedal, som er en del av managementet til Bergli.

Varen kulturscene hvor hun opptrådte i februar hadde plass til 450, i Clarion Hotel Energy er det plass til nær 1000. Så det er litt av et steg randabergartisten tar.

— Houston har mange tekniske sanger, og det blir de deiligste balader som «Run to You» og «I Have Nothing», det blir poplåter som «I Wanna Dance with Somebody» og «I'm Every Woman», og OL-låten «One Moment in Time». Det er bare glede seg til å høre meg ta et bredt utvalg av katalogen til Houston den 10. februar, avslutter Bergli, som alltid har drømt om å kunne hylle bare Houston.

Christina planlegger andre tributer i framtiden, og hun gleder seg til de spennende planene som ligger foran henne.

Publisert: