Erlend Bratland kommer til Randaberg i desember

Erlend Bratland blir med Desembernatt-gjengen.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: — Jeg glemmer aldri 15-åringen med knallfarget hår, heavy metal T-skjorte og fabelaktig stemme, sier Mia Gundersen til NTB, som i desember gjenforenes med Erlend Bratland på scenen, artisten som hun for 15 år siden dømte fram som vinner av «Norske Talenter».

Til Randaberg kulturscene kommer «Desembernatt-gjengen» den 10. desember.

Du husker sikker at Mia Gundersen ikke var alene, i dommerpanelet satt også Jan Fredrik Karlsen og Thomas Giertsen. Gundersen fikk også nylig møte Erlend Bratland igjen da han var hennes hemmelige duett på TV 2.

— Det førte til at jeg foreslo at han kunne være med julegjengen på vår «Desembernatt»-turné. Det blir veldig fint å få Erlends vakre stemme ut til publikum, forteller Gundersen til NTB.

Startet med julelåt

Desembernatt-gjengen er godt i gang med planleggingen av årets turné, og nå til høsten legger de ut på turné fjerde år på rad. Produsent Kim Are Røsok i Mikrofonen Event har uttalt til NTB at han er glad for å få Erlend Bratland med på laget sammen med Gundersen, Espen Hana, Kirsti Lucena, Eir Inderhaug og Mari Hauge.

— Vi husker alle den fantastiske stemmen vi ble presentert for i «Norske Talenter» for 15 år siden, sier Røsok til NTB.

På NTB står det videre at det var en julelåt som i sin tid fikk Erlend Bratland opp på scenen. Med sin fremføring av «O Holy Night» nådde tenåringsgutten landsfinalen i UKM, noe som ansporet ham til å prøve lykken – og sangstemmen i debutsesongen av «Norske Talenter».

— Akkurat denne låten ble med meg på første audition i «Norske Talenter», minnes Bratland til NTB.

Fra fjorårets Desembernatt-konsert.

På turneen lover Mia Gundersen og Erlend Bratland å gjøre en juleduett sammen.

— Det gleder jeg meg skikkelig til, sier hun til NTB, og røper at hun er veldig åpen for hvilke julesanger som vil bli å høre.

Det er langt fra Mia Gundersens første juleturné, og hun fortalte NTB i 2015 at hun hadde «stor respekt» for folks trang til å høre julemusikk live i desember – og at det er da mange finner veien til en konsert.

— Det synes jeg så absolutt fremdeles, ikke minst nå etter pandemien. Sette oss ned og bare nyte og kjenne på det å leve, kanskje sammen med venner og familie sammen på konsert. Kjenne på følelsene. Vi trenger alle å koble av litt og en julekonsert tror jeg absolutt kan gi deg den roen du trenger i en ellers veldig hektisk hverdag, avslutter Gundersen til NTB.