KUNST: 15. januar skrev vi om den ukrainske portrett- og landskaps-tegneren Lena Demidova som drømte om å stille ut sine egne kunstverk for bygdas innbyggere.

I formiddag gikk drømmen hennes i oppfyllelse.

Lena Demidova bruker alt fra fire til 20 timer på sine kunstverk, men hun tegner ikke hver dag. Det er spesielt de dagene hun føler for å være kreativ at hun tar fram tusj og blyant og gyver løs.

Totalt stilte hun ut 20 av sine verk.

Artikkelen fortsetter under bildene

Det var en spent og stresset kunstner som tok i mot nysgjerrige og kunstnerisk interesserte. Faktisk var et par av kunstverkene solgt før utstillingen i det hele tatt hadde åpnet.

— Jeg håper å få solgt en del i dag, det ville hjulpet meg veldig med tanken på å fortsette med min hobby, sier en nervøs Lena Demidova og legger til.

— Håper også at folk som har en katt, en hund, en hytte, et motiv de liker eller en bestemor de ønsker å hylle ser mitt potensiale og gir meg oppdrag. Jeg tegner hva som helst, og tar gledelig i mot bestillinger.

Hun har hatt flere kunstutstillinger i Ukraina, men dette var hennes aller første i Norge. I tillegg var det historiens første utstilling i Frivillighetens hus, som Morten Kvanvik Rønne er veldig stolt over å kunne huse.

— Jeg er veldig takknemlig for at Frivillighetens hus har gjort dette mulig, slik at jeg får vist fram hva jeg driver med. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, avslutter Demidova.