LÅTANMELDELSE: Det hender i ny og ne at vi i Randaberg24 anmelder ny musikk, og da skal det være lokalt.

Denne gang er det Christina Bergli sin nye julelåt som undertegnede har valgt å gi en anmeldelse av. Den ble sluppet ved midnatt, og allerede har jeg lyttet til låten flere ganger.

«O Come, All Ye Faithful» er en mektig og prektig sang som ble sluppet for første gang i 1751. Den har blitt gjort en rekke ganger av ulike artister. Jeg har hørt den fremført av flere norske artister, men ingen er i nærheten så god som Bergli sin versjon. Christina Bergli sin fyldige og kraftfulle stemme og Stavanger Gospel Company i bakgrunnen gir meg som lytter gåsehud i flere minutter, og ja «den blåser meg av banen». Dette er litt over fire uforglemmelige minutter, og det ender fort med at du lytter deg gjennom sangen flere ganger.

Av de tre julesangene Bergli har laget, er dette uten tvil den fineste og vakreste. Du hører at dette er en sjanger Bergli har kontroll på og en stil hun mestrer til punkt å prikke. Når Bergli går opp på det høyeste sitter en måpende igjen og bare ønsker hun holder seg der, for dette er en artist som «nailer» både de lyse og mørke tonene. Jeg er mektig imponert over at Randaberg har slike talenter som Bergli. Denne går fort inn på min Spotifyliste over favorittlåter innen julemusikksjangeren.

Det ender med at jeg gir Christina Bergli terningkast 6 for låten, og måtte det komme flere slike perler av låter fra deg Bergli, for du er vell noe av det dyktigste Rogaland har innen sjangeren soul. Det er ingen som når deg til knærne engang.