Snart bokaktuell: Klar for å vise Randaberg i full bredde

Om en uke kommer «Blomster og tistler».

Thor Geir Harestad er klar for boklansering.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: I nærmere tre år har Thor Geir Harestad jobbet med dokumentere Randabergs identitet. Han har stilt spørsmål om bygda er bærekraftig gjennom 22 kapitler. Han legger ikke skjul på at hans politiske fortid har vært en fordel i arbeidet med boken.

— Jeg har alltid vært interessert i bygda og synes det har vært grassat kjekt å jobbe med dette bokprosjektet. Takker Randaberg kommune som ga meg oppdraget.

Boken rommer 500 bilder og er 370 sider tykk A4 format. Han har saumfart alle arkiver og snakket med en drøss av informanter. «Blomster og tistler» er andre bok om Randaberg sin historie som er ført med penn av Thor Geir Harestad, til bygdas 90-årsdag ga randaberbuen ut «Grønne marker og gule blader» og Harestad mener at bygdehistorien bør oppdateres for hver tiår.

I 2019 fikk Randaberg sin kulturpris, like etter startet arbeidet med boken «Blomster og tistler». Nå er det ikke mange dagene før den kommer fra trykkeriet.

— Allerede nå tenker jeg på bygdas 110-årsjubileum, men nå ser jeg fram til lanseringen den 8. juni.

For om en uke blir det en storslått boklansering på Varen kulturscene. Biblioteksjef Sebastian R. Jazdzewski skal være konferansier, artist Bård Halsne skal opptre, ordfører skal si noen velvalgte ord og Harestad selv skal holde foredrag, samt selge signerte bøker.

— Håper randabergbuer vil komme på lansering, det blir spennende å høre mottakelsen om boken der jeg tar for meg bygdas brede samfunnsperspektiv.

  1. Kultur
  2. Nyhet