KULTUR:

— Enn så lenge er situasjonen bra hos oss, sier biblioteksjef Sebastian Jazdzewski.,

Pandemien har som for alle andre satt store begrensinger for det lokale biblioteket. I disse dager kan folkebibliotek kun ha 30 personer i bibliotekskjelleren, ett lokalet som til vanlig kan ta litt over 100 publikummere. Disse begrensningene satte en stoppe for høstens siste planlagte arrangementer, dermed måtte det meste før jul avlyses.

— Vi har ingen planer om å stenge, men håper folk respekterer dagens situasjon og restriksjoner. Det er derfor viktig å holde en meters avstand og ha god håndhygiene når dere er innom hos oss.

Biblioteksjef Sebastian Jazdzewski gleder seg til biblioteksvåren og er glad for å ha fått så mange anerkjente forfattere og entertainere til vårprogrammet. Foto: FOTO: Randaberg kommune

Slik blir biblioteksvåren.

Våren innvies med minikonsert av selveste Bård Halsne og avsluttes med lansering av jubileumsboka til Thor Geir Harestad. Randaberg folkebibliotek er med å feirer "Randaberg i hundre" og har invitert en rekke anerkjente forfattere og entertainere.

For de voksne blir Bjørn Arild Ersland, Anne Spurkland, Fartein Horgar og Mariangela Di Fiore og Cathrine T. Lie å møte i bibliotekskjelleren. Sistnevnte forfattere mottok nylig Brageprisen i åpen klasse: sakprosa for barn og unge for boken "Søstre: Min historie etter Utøya". De skal begge fortelle om Cathrines vanskelige tid etter terroren 22. juli, da hun mistet sin søster Elisabeth. I tillegg gleder Sebastian Jazdzewski til femårsjubileet av "Blodig alvor i landsbyen".

For barn blir det blant annet foredrag om ormer av Ben Ormstad og magi av Ray Speedy, samt foredrag om gamle leker av Husflidslaget. I tillegg kommer Hege Østmo-Sæter Olsnes, forfatter bak bøkene om "Rot og Bjørn" for å fortelle de minste om sitt forfatterskap.

— Vi har enda ikke datoene klare for våre arrangementer. Det er mye som skal skje framover og vi håper det kan la seg gjennomføre. Disse arrangementene blir vårt bidrag til Randaberg kommunes 100 årsjubileum, avslutter Jazdzewski.

I tillegg tilbys de faste tilbudene som språkkafé, fortellerstunder med Tale. torsdagsboken og barseltirsdag.