KULTUR:

— Denne sesongen planlegger vi årsmøte i februar og medlemsmøte i april. Utenom det har vi ett tett samarbeid med kommunen i forbindelse med 100 års jubileet. Vår mann i jubileumskomiteen er Ludvig Selvig, sier leder Torfinn Goa.,

Historielaget har også planlagt en skrivekonkurranse for elevene på ungdomsskolene i Randaberg. I en pressemelding fra Randaberg Historielag kommer det frem at det ønskes en tekst med intervju av en person som har levd litt lenge i kommunen. Deltakerne i konkurransen kan for eksempel intervjue foreldre, besteforeldre og/eller naboer, intervjuobjektet står en fritt til å velge selv. Goa tenker at teksten skal inneholde noe om hvordan livet i vår kommunen har vært gjennom 100 år, der lek, skole, idrett, arbeid og forandringer bør være noen av elementene.

Dere som har intervjuobjekter som har levd andre steder enn Randaberg, kanskje i utlandet, kan gjerne ta utgangspunkt i det, men siden teksten skal være med på å markere Randaberg kommune sitt 100-års-jubileum, bør den komme inn på noe fra vår kommune.,Randaberg Historielag

— Veldig fint om teksten også inneholder bilder eller andre illustrasjoner. Som et alternativ til skriftlig tekst, kan du også bruke kreativiteten og levere oppgaven digitalt. Du velger også selv om du vil skrive på bokmål eller nynorsk, og replikkene til intervjuobjektene kan du gjerne gjengi på dialekt, skriver Torfinn Goa i pressemeldingen.

Det vil bli lagt vekt på om teksten er interessant å lese, samt om oppgaven har god flyt i språket. Historielaget vil premiere alle klassetrinn, og de beste tekstene vil bli publisert, blant annet i eget hefte.