GOLF: Det er ikke ofte det kommer kjentfolk til golfbanen på Randaberg, men i dag var Gaute Berg Næss, kjent fra NRK-serien «Gauteshow», og Martin Danielle, kjent fra TV 2-konkurransen «The Voice» innom for å spille inn en «pilot» til en ny serie.

Serien skal handle om golf, og det Stavanger og omegn har å by på innen sporten.

– Vi får på denne måten også dyrket vår lidenskap, sier Berg Næss og Danielle.

Gaute har 5 i handicap, mens Martin har 17 i handicap, og de mener golf er noe av det gøyeste de kan drive med i verden.

– Dette skal vi gjøre til vi dævver, sier de begge.

Først var det Gaute Berg Næss som slo... Foto: Simen Ingemundsen

De bruker sporten for alt den er verd, og ved å slå køllen får de anledning til å senke skuldrene og glemme mas og tjas.

– Vi glemmer hele omverdenen når vi spiller golf.

Gaute Berg Næss kjenner godt til randabergbu Bjarte Paul Tjøstheim, og har alltid hatt lyst til å besøke hans hjembygd. I dag fikk han muligheten, og har bare fine ord å si om Randaberg, selvfølgelig ispedd litt ironi slik vi kjenner han fra «Gauteshow».

– Det er fantastisk å få betalt for å spille golf. Vi er heldig som har fått gjort hobby til jobb, sier de begge og smiler.

Så var det Martin Danielle sin tur til å slå. Foto: Simen Ingemundsen

De har store ambisjoner for deres kommende serie, de mener begge at det finnes for lite golfrelatert på skjermene i Norge. Det meste som er å se er utenlandsk produsert.

– Golf er gøy og frusterende, men en passelig sport for selv den middelmådige spiller. Dette skal bli et slags reiseprogram med fokus på golfen som sport. Vi vil vise fram Norge på kryss og tvers, og er veldig glad vi har dette samarbeidet i lag, sier de begge og avslutter.

– Første gang vi møttes var på «Tinder»... neida, vi møttes på en kjendistung golfturnering for organdonasjon, og drøftet ideen, og vi ble raskt enige.

Nå håper de at NRK vil ha «piloten», og jobber for å skape noe med større kreativ eierskap enn hva de til vanlig er med på. For først og fremst ønsker de å vise sin visjon, og den skal ut, enten om den havner på YouTube eller lineært TV.