KULTUR: I kveld var det «Tre Små Kinesere» som gjestet Randaberg mest intime scene, og det til et utsolgt Tungenes fyr. Om lag 80 publikummere fra fjernt og nært fikk gleden av å oppleve en av 80-tallets mest populære og folkekjære grupper.

Den norske gruppen ble oppløst i 2005, men er like aktuelle i dag som på 80-tallet, da gruppa nylig ga ut albumet «Nærbilda av oss».

Gruppa har hatt hyppig utskiftninger siden de ble etablert i 1988, de som nå drar rundt som «kinesere» er pianist og trekkspillist Lars Gunnar Lien, bassist og korist Kjetil Sandnes, og vokalist og gitarist Ulf Risnes. Sistnevnte gjorde den to timers lange konserten like morsom som musikalsk. For han kan det med å kombinere musikk med «tullprat» og gode historier, og de kom på rekke og rad gjennom hele konserten.

Det var to fornøyelige timer på fyret. Foto: Simen Ingemundsen

Undertegnede lo av de minneverdige og vittige poengene til Risnes, og lukke igjen øynene til den vakre musikken. Jeg var ikke den eneste som lo, det var rene standup-showet.

Det er noe med trøndersk «feelgood»-musikk som bare griper deg, og det var rett og slett en fornøyelse å høre på trioen.

Både gammelt og nytt materiale hadde de tre små kineserne forberedt, og de kunne bare fortsatt spør du meg. Publikum fikk høre gamle sanger som «Hjertemedisin», «Dørstokkmil» og «Gammel sykkel», og nyere låter fra deres siste album; «At Det Går An», «Når Sola Snur» og «Bli Med». Det var med andre ord litt av en blanding fra katalogen de tre små kineserne bød på denne kvelden.

Neste torsdag, 30, mars er det duket for Randi Tytingvåg Trio (Dag Vagle, Erlend E. Aasland).