KULTUR: 14. desember i fjor ble Thomas pappa for aller første gang. Artisten fra Randaberg gjorde unna julekonserter – og nå etter nyttår har det selvsagt blitt mye og en fin tid med den vesle sønnen.

Innimellom snømåking på altanen der han og samboeren bor, har Thomas skrevet ny musikk – til parets førstefødte.

– Dette var en av de sangene som bare «kom». Ofte når jeg skriver forsøker jeg å finne på noe. Melodi, tekst og akkorder. Det blir litt som å legge et puslespill, bruke hodet skikkelig. Men noen sanger skriver nesten seg selv, slik som denne nye. Det er som å komme på en sang jeg har hørt før, selv om jeg aldri har hørt den før, sier Tvedt til Randaberg24.

Sangen «Til barnet» er skrevet før fødsel og ble startet på høsten 2023.

– Det er jo først og fremst en sang til barnet vårt. Om hvordan jeg tenker, hva jeg ville fortalt ham om livet hvis han kunne forstått ordene mine allerede nå. Rett og slett en kjærlighetserklæring. Men også en sang til alle barn. Kanskje det er flere foreldre der ute som kan kjenne seg igjen i teksten?

Thomas har i sangen selv tatt plass ved pianoet og fremfører selvsagt sangen, men han er ikke helt alene.

– Resten spilles av Eiolf Ødegård, som er fast pianist i The Voice. Det var der vi ble kjent, og jeg er veldig takknemlig for at han ville være med og produsere noen av sangene mine, og ja; det kommer flere, lover han.

Han legger til: – Hvis du husker «En natt forbi» fra The Voice» og trekkspillet der, så er det også nøyaktig samme trekkspill på denne «Til barnet» sangen og samme mann som spiller. La meg også bare legge til at Eiolf er pianist for mange andre, blant dem Trygve Schau, så dette er ikke noe tull altså.

Han nye sang er å finne på strømmetjenester på nettet – og der befinner også Thomas seg, blant annet for å sjekke avspillinger.

– Ja ja, jeg må jo følge med hvordan det går. Jeg har kontroll der, på det meste – også på det som har med hvor folk lytter. Oversikten per nå viser at det er Oslo som er på topplisten med mer enn 3.000 månedlige lyttere. Randabergbuen? Jo, de lytter, men kan jeg få dem til å lytte mer, så gjerne for meg. 565 avspillinger er fra Stavanger/Randaberg-området, så folkens, finn gjerne sangem min dere også, avslutter en godt opplagt Thomas Tvedt.