Håper utdeling av nasjonal bibliotek-pris til Kverneland vil skape mer interesse rundt boken hans «En frivillig død» i bygda

Biblioteksjefen sjøl anbefaler bok som nylig vant pris.

Sebastian Jazdzewski anbefaler tegneseriebok for voksne.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KULTUR: Biblioteksjef Sebastian Jazdzewski mener at den aller første vinneren av ny bibliotek-pris er en verdi vinner.

— Jeg stemte på Steffen Kverneland sin bok «En frivillig død», Tore Kvæven sin bok «Når landet mørknar» og Vigdis Hjort sin bok «Er mor død», men er glad for at det er Steffen Kverneland som ble tildelt prisen, sier Sebastian Jazdzewski.

Jazdzewski peker på andre bøker som konkurrerte om prisen.

Han mener Kverneland fortjener prisen på grunn av at han formidler en rørende og sterk historie, med emner som depresjon og selvmord. Ingen i familien til prisvinneren visste at faren hans slet med depresjon.

Gjennom boken er det flere signaler som trekkes fram. Faren dro nemlig på hytten, ikke for å jobbe slik han sa til alle rundt seg, men for å drikke bort problemene sine.

Selv om Jazdzewski ikke er noe ekspert på feltet, mener han det er en bok som lett kan brukes i terapi og anbefaler den.

— I tillegg til at en viktig historie fortelles, er det noe med tegningene, bildene og grafikken som er helt unik i forhold til andre tegneseriebøker jeg har lest, sier Jazdzewski og avslutter.

— Jeg håper at prisen kan skape mer interesse rundt boken. Det er ikke den som er lånt ut mest her på biblioteket, faktisk bare 20 ganger siden vi fikk den inn i 2018. Så skal jeg anbefale en tegneseriebok for de voksne, er det denne utgivelsen du bør plukke med deg neste gang du besøker biblioteket.