KONSERTOMTALE: — Målet med denne konserten er at jeg, og dere skal gå ut dørene på denne kulturscenen lysere til sinns, åpnet Rita Eriksen.

Det var en fornøyelig time med Rita Eriksen og Dag Vagle på kulturscenen i kveld. «Vinterlys» er en av mange julekonserter denne høsten på Varen kulturscene.

Gjennom en rekke klassiske julesanger fra inn- og utland, og historier fra en svunnen barndom på Randaberg, klarte Rita Eriksen å skape en ramme rundt konserten som bare var helt enestående. I tillegg var den krydret med noen musikalske perler fra katalogen til Eriksen og Vagle, som gjorde den til mer enn en julekonsert.

Det var med andre ord litt av hvert som ble fremført av Eriksen og Vagle, men hovedfokuset var på julelåter de aller fleste har kjennskap til som «Mitt Hjerte Alltid Vanker» og «Det Lyser I Stille Grender» for å nevne et par eksempler. Det var med andre ord et bredt spekter av musikk duoen hadde satt sammen, for å gi publikum en varm og uforglemmelig konsertopplevelse.

Foto: Simen Ingemundsen

— Dere vet sikker at min mor vokste opp på Randaberg. Det var her jeg i en alder av 14 år øvelseskjørte for aller første gang. Glemmer ikke hvor sint mor og mormor var da vi kom tilbake etter en lengre kjøretur på bygda, med meg i førersetet, fortalte Eriksen.

Med seg hadde hun soloartisten Dag Vagle som forøvrig er ett funn av en artist. Hans mektige stemme ga i hvert fall meg gåsehud, og det å framføre Elvis Presley sin «Blue Christmas» klokkeklart er en bragd i seg selv.

— Denne konserten skal hylle lyset, og skal få oss til å innse at det beste er å legge bak oss mørket. Når vi mennesker lytter til musikk sammen blir vi lysere til sinns, selv om låtene er mørke og tunge. Jeg vet at denne konserten kommer til å gjøre godt for sjelen.

I løpet av konserten fortalte de begge om juletradisjoner og hvordan julen pleier å være for dem. Det ble også en rekke duetter mot slutten av konserten, som blant annet filmlåten til «Tre Nøtter Til Askepott» som for meg ble var konsertens høydepunkt. Avslutningen ble den franske versjonen av «O Helga Natt» som ble selve prikke over i-en.

Tar av meg hatten for prestasjonen i kveld Eriksen og Vagle, kunne hørt mange flere timer på dere.

— Da er det bare for oss å ønske dere en riktig fin adventstid, og om hver og en av dere tar med dere en bekjent hver neste år, kanskje vi får komme tilbake. Uansett, takk for oss og håper dere fikk en fin opplevelse, avsluttet Eriksen.