KULTUR:

Fredag 26. november møttes komiteen bak «Blodig alvor i landsbyen» for å bli enig om krimbokfestivalens skjebne. Etter møtet var alle i komiteen enig, det blir mer blodig alvor i bibliotekskjelleren neste år. Da har festivalen femårsjubileum, og i anledning 100 årsjubileet til Randaberg kommune planlegges det en stor krimbokfestival like før påsketid.,

— Nå som vi har arrangert festivalen både på høsten og på våren, har vi funnet ut at like før påske er en perfekt tid for en krimfestival, sier festivalsjef Simen Ingemundsen i en pressemelding.

I tillegg delers Sølvkniven ut for femte gang neste år. Da med hele fem nominerte i stedet for tre.

— Vi økte antall nominasjoner på grunn av at det årlig produseres så mye norsk krim, og da får flere forfattere mulighet til å vinne prisen, sier festivalsjef Ingemundsen.

Årstall:Vinner:
2018Lars Helle for «Ingenting å skamme seg over»
2019Kurt Aust og Kin Wessel for «Udyr»
2020Agnes Lovise Matre for «Iskald»
2021Frode Eie Larsen for «Så ble det kaldt»

— Det er stas å kunne arrangere festivalen nok ett år, sier Ingemundsen, og avslutter.

— Utrolig fort tiden har gått, helt utrolig med femårsjubileum. Husker god starten og nå har det gått fem år. Blir spennende å se hva framtiden bringer.

Festivalen har hatt flere anerkjente forfattere opp igjennom. Hans Olav Lahlum, Hanne Kristin Rohde, Kurt Aust, Tom Egeland, Jørgen Jæger og Jørn Lier Horst har alle tatt turen innom «Blodig alvor i landsbyen». Hvem som kommer neste år er enda i planleggingsfasen, men mer informasjon kommer på nyåret.