KULTUR:

Absolutt alle tredje klassingene i bygdas grunnskoler ville oppleve Bjørn Arild Ersland sitt besøk i bibliotekskjelleren, men kun to klasser fikk plass.,

På grunn av store interessen måtte Tale Østrem og de andre på biblioteket trekke lodd. Dette resulterte i at både Goa skole og Harestad skole fikk ta med seg en 3. klasse hver. Elevene i 3C fikk en litt annerledes skoletime.

— Så kjekt å se så mange barn. Dette har jeg virkelig glede meg til, åpnet Ersland fra scenen.

I løpet av en kort skoletime leste Bjørn Arild Ersland høyt, fikk 3. klassingene til å delta aktivt og var åpent for spørsmål i løpet av seansen. Samtidig som Erland fortalte om de flere barnebøkene sine, rullet det bilder på skjermen. Barna satt konsentrert og viste stor interesse for Bjørn Arild Ersland sitt foredrag om sin nye bok “Katten og havet”.

Det var forfatterens tur til Barentshavet og arbeidsoppgavene til havforskerne som stod i fokus. Forfatteren tok for seg miljøendringer nord for Norge, han trakk linjene mellom de store endringene i havet til det en ser i strandkanten, og katten Baltus gikk igjen flere ganger i løpet av foredraget.

Barna fikk etter foredraget stille spørsmål. Det var mange hender i været og barna stilte blant annet spørsmål om inspirasjon og skriveprosess.

— Nå skal jeg fortelle om kommende bok, som jeg holder på med i datamaskinen min, sa Erland i slutten av praten sin.

Bjørn Arild Ersland kommende bok skal handle om jakt. I løpet av kort tid fortalte forfatteren om hovedpersonene Loke og farfar, som han ble med å jaktet sammen mer.