Simen anmelder bøker: — Jeg kan ikke begripe at Håvardsen sitter inne med så grusom fantasi

||
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

BØKER:

Simen Ingemundsen har vært langt inni to bøker - som han denne gang virkelig har latt seg begeistre av.,

Hadde en terning hatt syv muligheter - så tyder det meste på at nettopp det ville blitt brukt på ukens to bøker.

Foto: Skjermdump

— Jo Nesbø kommer etterhvert til å få store problemer, når forfattere som Sven Petter Næss slår rotfeste hos de norske leserne.

«Skyldig» av Sven Petter Næss  - Aschehoug forlag

I år (2021) ble Sven Petter Næss nominert til Sølvkniven for «Skjebnesteinen» (fra. 2020) en pris han ikke fikk, men mottok Rivertonprisen for boken i stedet. I år er han aktuell med bok tre med førstebetjent Harinder Singh i hovedrollen, en karakter jeg bare vil ha mer av. Jeg er mektig imponert over Næss, alt han har fått til siden debuten i 2019.

,Ikke bare blir plottene bedre for hver gang, miljøskildringene blir sterkere og karakterbeskrivelsene mer allsidig. Jo Nesbø kommer etterhvert til å få store problemer, når forfattere som Sven Petter Næss slår rotfeste hos de norske leserne. Spør du meg er Næss en av de bedre krimforfatteren som er utgitt etter 2000. Jeg gleder meg allerede til mer spenning fra denne forfatteren.,

«Viktoriahavn» av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen - Panta forlag

Norges svar på Stephen King er ute med en banebrytende og heftig oppfølger til «Galgedans». Om du trodde Tor-Håkon hadde brukt opp alt kruttet i posen, så tar du så til de grader feil. «Viktoriahavn» er en såpass vulgær leseopplevelse, at selv den hardeste leser vil kjenne pulsen øke. Den er full av grøssende og pompøse beskrivelser, jeg kan ikke begripe at Håvardsen sitter inne med så grusom fantasi, og glad for at han får det ned på papir, for denne forfatteren er et geni.

,Den er altoppslukende allerede fra første side og jeg kjente nakkehårene reise seg etterhvert som jeg slukte denne trollbindende historien. Den har med andre ord alt, pluss enda litt til. Denne bør virkelig leses, ikke lest første bok heller, da har du mye i vente.

Publisert: