— Lage denne platen er noe av det mest intense jeg har opplevd

Nå er Bård Halsne klar med ny plate, "Salige vemodige" er hans andre utgivelse.||||
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR:

Bård Halsne debuterte med den kritikerroste plata "Eg har mitt blod" i 2019, og har siden gitt ut en rekke singler, sist med "Nå tar me det tebage" i fjor høst. Etter å ha vært med i en rekke band, begynte han solokarrieren i i 2018 med "Adventsblues". I vår er randabergbuen tilbake med et nytt ferskt album.,

— "Salige vemodige" er tittelen og det inneholder 10 låter som reflekterer tiden vi er inne i, gjennom tanker som kommer og hverdagsfilosofi uten to streker under, sier Bård Halsne.

Mange profilerte personer medvirker på platen

Platen er spilt inn hos og mikset av Børge Fjordheim og Arthur Berning, og med seg har Halsne fått kjente navn som Tor Kjetil Espedal, Silje Salomonsen, Gjertrud Økland og Hilde Selvikvåg. Han gleder seg til lansering den 27. januar, og kommer til å ta en lengre pause før det kommer noe nytt.

— Jeg kommer til å ta det med ro framover, fokusere på familien min. Det har blitt mange skuffelser i forbindelse med pandemien, samt lange dager og kvelder, attpåtil netter. Så nå ser jeg fram til å slappe litt av, ta en "lockdown" før jeg går i gang med nye prosjekter.

https://open.spotify.com/artist/2kiGq6E8QSrvg2BPJ7Gqjp?si=bpbwW1TFTmKTVZhrCm9eMQ

Økonomisk støtte her og der

Han takker spesielt Randaberg kommune, Stavanger kommune og Fond for utøvende kunstnere (FFUK) for å ha bevilget noe økonomisk støtte til produksjon.

— Uten dem hadde det ikke vært mulig å gjennomføre prosjektet. For det har tatt sin tid, debuten min kom jo sent 2019, og jeg fikk ikke gjort så mye rundt det albumet. Samfunnet ble stengt ned og etter å ha vært oppgitt en stund, gikk jeg i gang med å skrive. Selv om det har tatt sin tid, hele 1 år, så var det godt å gi slipp.

Han hadde planer om å lansere "Salige vemodige" med en minikonsert i bibliotekskjelleren den 22. januar og en større lanseringsfest på Tungenes fyr den 27. januar, men på grunn av pandemisituasjonen så han seg nødt til å avlyse/utsette. Selv om det ikke blir noe konsert før godt ut i mai, har han planer om å selge platen sin rundt omkring. Blant annet er artisten å møte på Randaberg folkebibliotek lørdag 22. januar og artisten kan fortelle at de som har betalt billett vil få den refundert eller kan beholde den til konserten 12. mai.

— Det har jo vært to ganske ensomme, krevende og spesielle år, med lite konsertvirksomhet, så nå er jeg klar for å møte publikum og opptre for folk igjen, avslutter Bård Halsne.

Publisert: