BOKANMELDELSE: Lovende start på «Byttingserien», Ewo kan med denne serien gjøre det bedre enn Horst. Vi trenger nemlig noe nytt i ungdomsbok-utvalget, og dette er et friskt pust. Selv om Ewo og Horst skriver to vidt forskjellige serier, kan denne serien raskt danke ut Horst.

Dette er fantasy, på høyde med Percy Jackson, Ewo er vårt svar på Jackson. Neglebitende spenning for ungdom, slik litteratur trengs det mer av. Så er den filmatisk skrevet, og du får frysninger langt nedover ryggen.

Når en leser hva forlaget skriver er en solgt; Linn Greve, som er nesten 13 år, har helt siden hun var åtte år følt seg utenfor. Både blant familien og andre mennesker. Nå er hun blitt kjent med Sunniva som er så annerledes. Eller er hun egentlig det? Sunniva gir henne ideer og håp om at det finnes andre måter å leve på, men Linn klarer ikke helt å forstå hva det er Sunniva stadig hinter om.

Jeg er mektig imponert over Ewo, godt over 100 litterære verk har han skrevet, og han er utømmelig med påfunn kan det virke som. Den er ikke av det lengste slaget, litt i overkant av 200 sider. Filmatisk er den også skrevet, så om denne ikke blir filmatisert, er like dumt som om Percy Jackson sine bøker ikke skulle vært filmatisert.

Så ungdom, få «Det står skrevet i tre steiner» nominert til U-prisen, og det av litterære priser innen sjangeren. For dette er litteratur av ypperste kvalitet. Gleder meg allerede til fortsettelsen, måtte den komme lynraskt.