Dette lyttet rogalendingene til i 2022

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

UNDERHOLDNING: Nylig har Spotify avslørt hvilke artister, låter og album som er mest strømmet i 2022 i Rogaland, deres årlige oppsummering av musikkåret. I Rogaland er det Ballinciaga som er årets mest strømmede artist.

Årets Wrapped kan fortelle oss at nordmenn hører på 16 prosent mer norsk musikk enn i fjor, og det vises på de norske topplistene. Nasjonalt er det nemlig norske artister og låter som dominerer, og slik er det også i Rogaland. Ballinciaga er på topp med over 5,1 million strømminger, etterfulgt av Karpe på andreplass med over 3,8 millioner strømminger. Litt lengre ned på listen er TIX på sjetteplass med over 2,8 millioner strømminger i Rogaland i 2022.

Det er også mange norske låter som har kapret plasser blant de ti mest strømmede låtene i Rogaland i 2022. Også her får Ballinciaga førsteplassen med over 1,3 strømminger av låta Dans På Bordet, mens Vinni får andreplassen med låten glorie, som hittil i år har blitt strømmet 835 000 ganger. Karpe sikrer tredjeplassen med låten PAF.no med rett i underkant av 800 000. Det er ingen tvil om at rogalendinger har lyttet mye på norsk musikk i 2022, åtte av ti artister på listen er nemlig norske.

– Wrapped er årets høydepunkt for oss, og det er alltid spennende å følge med på hvordan de lokale listene utspiller seg. Det er gøy å se at det er så mange norske artister og låter på topplistene. Det vitner om et fantastisk musikkår for den norske musikkbransjen, og vi gleder oss til å følge dette videre, sier Johan Seidefors, Nordic Head of Content i Spotify.

Topp 10 mest strømmede artister

1. Ballinciaga

2. Karpe

3. The Weeknd

4. Ed Sheeran

5. Taylor Swift

6. TIX

7. Kanye West

8. Roc Boyz

9. Justin Bieber

10. Eminem

Topp 10 mest strømmede låter

1. Ballinciaga, David Mokel - Dans På Bordet

2. Vinni - glorie

3. Karpe, Omar Sheriff - PAF.no

4. Ballinciaga, Kris Winther - Beklager (Guttaklubben)

5. Harry Styles - As it was 

6. Roc Boyz - Bonanza (feat. Greekazo)

7. Ramón - ok jeg lover

8. Glass Animals - Heat Waves

9. Kevin Lauren - TANTE

10. Beathoven, Henrik von Grogg - STAY KEEG

Publisert: