KULTUR: Lørdag 27. april blir det «Vårmarkenfest» i telt på torget, og de som er hyret inn for å underholde er Inger Lise Hope fra «The Voice» og Jan Rune Holdhus, bedre kjent som «June Kommune».

Arrangørene Svein Sørnes og Gunvald Gundersen kan også friste med den lokale trubaduren Per Henning Rake.

– Vi har holdt dette «kinderegget» hemmelig i en måned nå, og Inger Lise Hope var den første vi booket. Da jeg hadde sett hennes «The Voice»-opptredener ti ganger på YouTube, ringte jeg raskt for å sikre henne til festen. Vi gleder oss veldig til å ha en fest i anledning Vårmarken igjen, for det er lenge siden sist, sier Svein Sørnes og Gunvald Gundersen samstemt.

Jan Rune Holdhus legger ikke skjul på at kanskje «June Kommune» tar turen. Det blir faktisk premiere på sangen «Randaberg» under showet, en sang skrevet av «June Kommune» selv. Inger Lise Hope tar både med sitt eget og sanger hun har framført på TV-konkurransen.

Arrangørene med trekkplastrene. Foto: Simen Ingemundsen

– Det er jo noe med Randaberg, denne sjarmerende plassen, som jeg liker å kalle Nord-Jærens Monaco. Det er stort å få denne tilliten, sist gang jeg var i Randaberg, var jeg utkledd som «June Kommune» og teste akustikken i Frivillighetens hus. Så stas å få opptre igjen i deres kommune, og dette blir nok det største jeg har gjort på Randaberg, forteller Jan Rune Holdhus, også Inger Lise Hope har gode opplevelser fra Randaberg.

– Jeg har hatt en del opptredener i brullyp i Randaberg kirke, så har jeg mange jeg kjenner her. Så dette ser jeg fram til.

Både Sørnes og Gundersen er stolte over opplegget som de har snekret sammen. I tillegg er det nå planlagt at mellom 50 og 100 bobiler skal få plass på grusbanen ved Randaberghallen. Så arrangørene av Vårmarken helgen er veldig spente på hvor stor interessen blir. Det å gi bobilene en plass er en del av reisedestinasjonsprosjektet i kommunen.

Billettsalget starter torsdag morgen.