— Plantefolk er sjelden bøller

Anders Røyneberg og Erik Schjerven er kjærester, brenner for det samme, og inspirerte de som i går ettermiddag møtte opp på Varen kulturscene.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

HAGE: Randaberg, Rennesøy, Tananger og Finnøy Hagelag inviterte i går kveld til «plantebonanza» med @arcticgardener. Rundt 50 hadde lagt turen til foredraget, som først og fremst handlet om stell av planter og stylingtips, ispedd lett plantekuriosa.

Anders Røyneberg og Erik Schjerven som står bak @arcticgardener holdt et inspirerende, engasjerende og litt humoristisk foredrag om det å leve og innrede med grønne planter.

— Her i Rogaland er plante og hageinteressen stor, og det er ganske givende å holde foredrag for dem som sitter å følger med, noe som de oppmøtte her i kveld, i aller høyeste grad gjør, sier Anders Røyneberg, som opprinnelig er rogalending.

Folk skulle handle bøker, for å ta med seg håndfast kunnskap hjem.

De har skrevet tre bøker om tema inneplanter og hageplanter, og slår fast at «plantefolk sjelden er noen bøller».

— Nå som vi går inn i dødsmånedene for plantene; november, desember og januar, er det viktig å tenke på følgende ...

Ha plantene stående ved et vindu, gi dem litt mindre vann en du pleier, og spray vann med grønnsåpe i.

— Du kan også gi plantene rester etter kaffe og te, og eggeskall. Det er noe plantene foretrekker, men behøver ikke å være mye, for mye nitrogen kan ødelegge, sier Røyneberg og avslutter.

— Vårt mål med dette foredraget er å gi de oppmøtte tips og råd til å lykkes selv med planter, og jeg må legge til at dette publikummet var meget hyggelig, spesielt med tanken på den gode stemningen de skapte.

Med seg hadde de Monstera, Bekonia og Pillea, som alle tre er rimelig enkle å håndtere. For det er ikke om å gjøre å kjøpe dyre fancy planter, da blir en som regel veldig skuffet.

Publisert: