DRØS:

I dag ble det kjent at årets 17. mai-feiring legges til Vistestranden. Det handler først og fremst om slitasje på gressmatten i Randaberg Arena.,

Arrangørene håper å kunne gjenskape noe av de gode gamle følelsene og minnene som fortsatt sitter i «randabergbuen» når det kommer til tradisjonell feiring ved Vistestranden.

Foto: FOTO: Randaberg kommune

Randaberg24 tok turen ut i sentrum for å høre med tilfeldige innbyggere om hva de tenker rundt den beslutningen.

Osvald Bø er 88 år gammel og smiler når vi nevner nyheten for ham. Øyeblikkelig begynner han å mimre til den gang han var liten. En slik beskjed vekker gode minner hos «randabergbuen». For Osvald husker godt da han var liten, da toget løste seg opp ved Vistestranden.

— Det var kjekt, da håper jeg vi får fint vær under årets 17. mai-feiring.

Kirsten Marie Foss liker bedre Randaberghallen, men håper været blir fint.

— Personlig tror jeg at ungene får mer glede av en 17. mai-feiring i hallen. Pleier jo svært sjelden å være heldig med været, men om det er fint vær, så blir det nydelig på Viste.

Det Eli Svanhild Riska Thorsen husker best med 17. mai på Vistestranden var da Mannskoret sang og publikum satt i skråningen å lyttet. Selv om en feiring ved Vistestranden er et godt forslag, mener Thorsen det bør være et alternativ.

— På en måte er det jo flott å holde feiringen ved Viste, men hva om det blir stygt vær? Har de ingen alternativ. Stygt vær huskes godt.

Geir Oanes Rygg sier øyeblikkelig; «Det var jo slik vi hadde det før i tiden!» Han gleder seg over nyheten og mener det er mer personlig å ha festen ved Vistestranden.

— Det blir skikkelig flashback. Mye bedre på Vistestranden, enn på den kalde betongen i sentrum eller den upersonlige arenaen.

Jostein Viste kaller seg både «vistebu» og «randabergbu», og gleder seg over nyheten om at 17. mai-feiringen skal avholdes ved Vistestranden. Han tenker tilbake og grubler; «Var det ikke på grunn av voldsom befolkningsvekst de flyttet det vekk fra Vistestranden». Han er ikke den eneste som lurer på det. Men håper det kan bli en tradisjon igjen med folkefest på Viste.

— Håper værgudene er med oss, at Covid-19 tar permisjon og at Jæren friluftsråd fikser opp stranden. Akkurat nå gror det over igjen, naturen tar overhånd, og om det skal bli en skikkelig fin og idyllisk feiring må utvekster som mose, trær og busker bort. Håper de har tenkt på det. Ikke akkurat den perlen av et sted som det var når jeg var liten. Får de det fint, blir det en minnerik 17. mai-feiring.