|||||

Dere husker kanskje Hans Olav som 15-åringen som i 2014 fikk spille nesten en hel kamp for Brodd mot Viking i cupen? Nå har imidlertid det store fotballtalentet lagt fotballskoene på hylla og byttet de ut med mikrofon og musikk. Kyllingstad bor nå i en hybel for seg selv i Viste hageby.,

Kyllingstad stumper røyken, parkerer EL-sparkesykkelen og kommer spaserende bortover i sin kule stil. Han er like blid som han pleier å være. Vi setter oss ned i Randaberg sentrum ute i solsteken. En entusiastisk Kyllingstad tar meg igjennom hvordan han endte opp med å drive med musikk.

– Kompisene mine KIDDO KÆSJ (Joakim Eie) og ISAH (Kaleb Isaac Ghebreiesus) begynte å lage musikk rundt 2014-15. De ville ha med meg da, men jeg sa nei. Jeg hadde aldri gjort noe seriøst med musikken før, så jeg feiget ut. Jeg turte ikke, sier 23-åringen.

Fikk gjennombruddet på vors

Han sier videre at han etter hvert angret litt på at han ikke turte å bli med. Han så at de fikk det til og at de var veldig dyktige. De fikk til og med oppmerksomhet ute på gaten sier han. Det ville også Randabergbuen være en del av. Så fikk han sjansen.

– Det var en gang vi var ute på vors. Jeg hadde fått litt innabords og tenkte at jeg fikk gi det et forsøk. Vi spilte inn en sang i studio og jeg fikk det til på første forsøk. Låten "Snøstorm" ble dermed et faktum og jeg hadde fått være med på min første låt. Etter det var det ingen vei tilbake, ler han.

Det var i fjor sangen kom ut. Den ble spilt inn med KIDDO KÆSH og de to har etter det samarbeidet om musikken. ISAH flyttet til Oslo, dermed splittet han og KIDDO KÆSH seg rundt 2017. ISAH har blitt veldig kjent. Sangen "HALLO" har nesten 30 millioner avspillinger, sangen han også fikk flere utmerkelser for i 2019.

Kyllingstad, som nå går under artistnavnet OKY,  har etter sin første låt fått være med på tre låter. Den har er mest fornøyd med er låten "Chopstick", som han spilte inn sammen med KIDDO KÆSH.

Musikkvideoen kan du se HER.

Foto: KIDDO KÆSH (venstre) og OKY (høyre) har konsert på Sola 16.juli. FOTO: PRIVAT

Gir ut egen plate

Nå starter OKY for seg selv. Rundt oktober/november kommer Randabergbuen til å gi ut sin første plate.

– Jeg ønsker å lage musikk som kan treffe alle, det er derfor jeg ønsker å legge ut en hel plate og ikke bare en singel. Musikken min er en blanding av rap, hiphop og R&B. Jeg ser foreløpig på musikken som en hobby, selv om jeg hadde elsket å drevet med det på fulltid, men jeg må tenke realistisk, forteller han.

Han har fullført ett år i lære i helsetjenesten, neste år skal han fullføre det. Han har også jobbet tre år i firmaet WESTCO. Han utelukker heller ikke en utdannelse senere.

– Kanskje kiropraktor kunne vært noe. Det er uansett viktig å ha noe å falle tilbake på hvis jeg ikke skulle lykkes med musikken, sier en reflektert Kyllingstad.

Foto: OKY i sitt rette element under musikkvideoen til låten "Chopstick". FOTO: PRIVAT

– Aldri sett på meg selv som en artist

Han sier at Stavanger ikke akkurat har vært kjent for veldig bra musikkmiljø. Det ønsker OKY å gjøre noe med.

– Jeg ønsker å representere Stavanger. Vi glemmer ofte hvor fin by det er. De fleste artister flytter til Oslo hvis de skal satse på musikken. Jeg ønsker å være i Stavanger og være med på å lage et nettverk slik at det blir enklere for artister å lykkes her lokalt, meddeler han.

Randabergbuen har helt siden han vært liten vært glad i musikk.

– Jeg tror jeg fikk min første CD-spiller da jeg var tre år. Jeg hørte på CD hele tiden. Jeg har alltid elsket musikk, men jeg har aldri sett på meg selv som en artist. Jeg var jo fotballspiller jeg, smiler han.

Spilte mot Viking som 15-åring

Kyllingstad var nemlig et veldig stort fotballtalent. I 2014 fikk han spille rundt 70.min mot stjernene på Viking i NM. Hans Olav var da bare 15 år og 108 dager, som sannsynligvis er den yngste NM-spilleren noensinne. Han spilte da for Brodd.

– Det var helt sykt. Det var gøy å takle De Lanlay og gå i hodeduell med Berisha. Jeg kommer aldri til å glemme det. Jeg må være ærlig å si at jeg angrer på at jeg ikke satset videre på fotball. Jeg havnet kanskje i litt feil miljø som kan ha ødelagt noe, sier han.

Synger om livet sitt

Han håper at han treffe folk musikken og at de kan relatere seg med det han synger.

– Det jeg formidler i sangene mine er så og si om livet mitt. Jeg synger om opplevelser, hvordan jeg føler meg, hva jeg har gjort og om drømmer og ambisjoner. Målet mitt med musikken er at det kan bety noe for folk, avslutter han.