BOKANMELDELSE:

Anne-Britt Harsem er kjent for å gå grundig til verks når hun først skriver noe. «Naboene» er intet unntak, en omfattende avhandling om heltene som kom til unnsetning da terroren rammet naboøya Utøya. Hennes gjennombrudd kom i 2013 da hun ga ut "Mammas svik" og etterhvert fulgte Harsem opp med fortsettelsen på Alvdal-trilogien.,

Med »Naboene» får folket rundt Utøya endelig fortalt sin historie i sin helhet. Det er sterkt å lese om hvordan de opplevde terror døgnet. Av alle bøker skrevet om terroren som rammet Norge, er dette en av de grundigste. «Naboene» er boken om de som står igjen som helter etter terroren. Jeg måtte flere ganger ta en pause underveis i lesningen, for «Naboene» er sterk kost. For det er noe med Harsem sin måte å formulere til som gjør alt så nært. Så dette er virkelig en bok som kan anbefales.

Forlaget om boken.

Dette er historien til Utøyas naboer og deres beretninger om hvordan de opplevde 22. juli 2011. Det er vitneskildringer fra menneskene som var på stedet, som utførte livreddende arbeid mens politi og hjelpepersonale ventet.,I en sterk, men sober fremstilling gir Anne-Britt Harsem stemme til deres historier. Hun lar de fortelle hva som skjedde 22. juli, om tiden etter og hvordan det har endret deres liv. Flere har mottatt medaljen for «edel dåd».,Dette er historier som ikke har vært framme i offentligheten tidligere.