UNDERHOLDNING: Fredag 30. august er et stjernelag klar for å spille den verdenskjente musikalen «Jesus Christ Superstar» på Folketeateret i Oslo.

Blant Aksel Hennie (Jesus), Jeppe Beck Laursen (Judas) og Espen Lind (Pontius Pilatus), for å nevne noen på plakaten, finner vi randabergbu Bjarte Paul Tjøstheim i rollen som «Kong Herodes».

– Trodde først det var feil person de spurte, det måtte jo være en misforståelse, sier Bjarte Paul Tjøstheim til Randaberg24.

Etter hvert som tiden gikk fikk han mer og mer lyst, takket ja til rollen, og etter sangprøver var Folketeateret godt fornøyd med valget.

– Jeg er superglad for at jeg har fått denne muligheten, må nok ha sangtimer i forkant, fortsetter han og ler.

Regner med at fortiden min i Credimus og Stavanger Domkor nå kommer godt med.

Han innrømmer at han ikke er den som har «rent ned dørene» på Folketeateret, og gleder seg over å også få «Jesus Christ Superstar» på CV-en.

– Musikaler er ikke noe jeg har sett så mye av, det er ganske ferskt for meg, men jeg har kjennskap til «The Sound of Music» og «Les Misérables». I tillegg har jeg også den siste tiden, etter jeg takket ja, hørt meg gjennom soundtracket til muskalen.

Jeg ser jo at jeg kun har en sang; «Herodes' sang», og den skal gjøres bra.

Skulptur av kong Herodes. Foto: Pixabay / morhamedufmg

Hvem var «Kong Herodes»;

I jødisk tradisjon er han best kjent som den som iverksatte den omfattende restaureringen og utsmykningen av det jødiske tempelet i Jerusalem. I kristen tradisjon blir han knyttet til fortellingen om «barnemordet» i forbindelse med Jesu fødsel (Matteus 2,16). Kilde: Store Norske Leksikon.

Bjarte Paul Tjøstheim kommer fra en kristen familie på Randaberg, har vokst opp i kirken, har også en far som har vært prest, men har ikke problemer med å spille «Kong Herodes».

Jeg anser meg som kristen på morgenen, agnostiker på dagtid og ateist på kveldstid, så denne rollen tok jeg med glede.

Tjøstheim glemmer ikke første gang han så «Jesus Christ Superstar», da husker han spesielt sangen «I Don't Know How to Love Him», og håper å bli sett på som Norges svar på Alice Cooper, som spilte «Kong Herodes» for mange herrens år siden.

– Jeg synes det er spennende å gjøre ting jeg ikke har gjort før, riste litt i nervene mine, og jeg synes det er stas å få leke med det stjernelaget av proffe sangere og skuespillere, sier Tjøstheim og avslutter.

– Når vi snakker om nervene har jeg lært meg å holde på dem til siste måned før premieren. Så teknikker har jeg lært meg, som har hjulpet meg blant annet i tiden før «Tilgi meg» som nå spilles for fulle hus fram til mai, og som jeg etter hvert, om det blir mulig, tar med meg på veien.