Var en del av Randaberg mannskor i 50 år, nå er han klar for DeKOR

Harry Brekke ser fram til å være med i DeKOR.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

KOR: På ettermiddagstid tirsdag 26. september har Randaberg sitt nye kor «DeKOR» sin første øvelse, og en av dem som håper stemmen enda holder er undertegnedes morfar og kompis, Harry Brekke.

I 50 år var Brekke fast tenor i Randaberg mannskor, en tid han aldri kommer til å glemme.

— Det var min gode venn Olaus Vistnes som i 1971 spurte om jeg ville være med i mannskoret. Lenge ventet jeg på noen skulle spørre, og da Vistnes kom med spørsmålet meldte jeg meg inn, forteller Harry Brekke, som var fast medlem helt fram til 2021.

Hver mandag dro han trofast på korøvelse, han forsømte ikke en eneste øvelse, for ingenting måtte komme i veien. På øvelsene holdt koristene andakt, hver sin gang forkynte de guds ord i lag.

— Vi reiste ivrig rundt å sang, mye på grunn av min kristne tro ble jeg værende i koret. I mannskoret sang vi salmer. Det hender faktisk den dag i dag at jeg får lyst til å gå fram å synge når jeg er steder der mannskoret synger.

Harry Brekke glemmer ikke da mannskoret overrasket han da han feiret sine 90 år.

De arrangerte en årlig fest for kånene sine; først på strandhotellet på Viste, så forsamlingshuset i sentrum og til slutt på krusloftet til Helge Todnem. Sistnevnte er faktisk medlem i koret enda.

— Vi var like mye kamerater som korister, og det lå mitt hjerte nært. Jeg savner enda det samholdet.

Turer til Danmark hadde de mange av, og de fikk sammen oppleve bedehus og kirker over det langstrakte Jæren, men mest av alt var 17. maifesten og nyttårsmottakelsen de to gjeveste opptredenene for han Harry.

— Det var alltid festlig å dra på tur i lag med korgjengen, spesielt kjekt var det å ha med seg Margot Brekke, min kone.

Nå som demenskoret «DeKOR» er i ferd med å realiseres gleder Brekke seg til å bidra i et nytt kor.

— Jeg ser fram til å prøve meg, og for meg betyr det å være med i «DeKOR» mye med tanken på min kristne tro, avslutter Brekke, som håper han passer inn allerede på første øvelse 26. september.

Publisert: