— Ønsker flere unge medlemmer som kan dra ned snittalderen

2022 er frivillighetens år, og i vår serie «Frivillighetsbygda» skal vi fremover fokusere på mange av de som frivillig gjør noe for Randaberg. Vi har tidligere pratet med Optimistene, Randaberg Speidergruppe, Randaberg Sanitetsforening, Randaberg Mannskor, Randaberg Husflidslag, Randaberg Helselag og nå er det Lions Club Randaberg sin tur.

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Selge gjødsel fra Sele har blitt en årlig dugnadstradisjon for gjengen i Lions Club Randaberg. På bilde fra venstre: Hans Martin Brunvand, Sigmund Harestad, Morten Sanderford, Ove Eike og Johannes Nybø.|Yngst: Hans Martin Brunvand er det yngste medlemmet i gjengen på 26 medlemmer.

KULTUR: 

Lions Club Randaberg har eksistert helt siden 1975. Pr. dags dato har klubben 26 medlemmer, med et aldersspenn fra 56 til 96 år. Nå ønsker «manneklubben» flere yngre medlemmer som kan få ned snittalderen.,

— For oss betyr frivillighet å støtte oppom lokale aktører. Vår oppgave er først og fremst å samle inn penger gjennom dugnad for så og bevilge pengene videre til frivillige aktører  som betyr noe for bygda, sier gjengen i Lions Club Randaberg.

Årlig gir klubben mellom 60 og 70.000 kroner i støtten til organisasjoner som Ventilene, Ups and Downs, Livsglede for eldre, Fjordhagen og andre organisasjoner som leverer gode søknader og som kan vise til et godt frivillig arbeid.

— Nå som det har blitt mindre dugnadsarbeid, begynt vi for 10 år siden å selge Tulipaner og Gjødsel. I år er et spesielt år, vi kommer til å gi bort 100.000 kroner og vell så det, derav noen og 40.000 kroner går til en vannbrønn i Afrika. Det gleder vi oss til å være med på.

Hans Martin Brunvand er det yngste medlemmet i gjengen på 26 medlemmer. Her sammen med sønnen Kjetil Brunvand.

Nytt for i år er at Lions Club Randaberg skal være med på Røde fjær aksjonen, hvor de har planer om å gi bort rundt 28.000 kroner. Sjef for dugnadsteamet er Morten Sanderford og han gleder seg over manneklubbens dugnadsånd og giverglede.

— Vi ønsker svært gjerne flere medlemmer og helst flere under 50 år, for da går snittalderen ned.

Hans Martin Brunvand som har vært med i 11 år, er den yngste i klubben på 56 år. Han kan fortelle at det er sosialt, uten for mange hemmeligheter og ikke plagsomt mange dugnader, noe som Morten Sanderford, Sigmund Harestad, Ove Eike og Johannes Nybø kan nikke seg enig i.

— Møtene har vi første tirsdag i måneden på Viste strandhotell, med god mat. Om folk som er interessert i å bli medlem er velkomne til å ta turen innom ved neste møte, avslutter dugnadsgjengen.