Totalt kaos på familiegudstjeneste

Det var på Varen kulturscene det skjedde søndags formiddag, da Randaberg menighet arrangerte Kaos gudstjeneste for hele familien

KAOS: Varen kulturscene fra tidligere i år.|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR: 

— Det ble mer kaos enn vi hadde forestilt oss, sa prest Geoffrey Alexander Holtmann til avisen etter en travel gudstjeneste.,

Det ble planlagt under pandemien, og arrangert for første gang tidligere i år. Opplegget er en helt vanlig gudstjeneste med elementer av aktiviteter for både voksne og barn. Selve arrangementet er basert på det engelsk konseptet «Messey church», som titt og ofte arrangeres i de engelske kirkene.

— Vi planla dette under koronatiden og hadde alt tilrettelagt for restriksjonene, men da samfunnet åpnet i går kunne vi slippe flere inn.

Etter en suksessfull prøve i sommer, har Randaberg menighet planer om å arrangere Kaos gudstjeneste 2 - 3 ganger i semesteret.

— Vi er veldig fornøyd og kunne lett se at barna hadde det kjekt underveis.

I løpet av det ett times lange opplegget fikk barna høre om Paulus og Silas. De fikk i oppgave sammen med foreldrene å lage lenker i papir. I den anledning fortalte Geoffrey Alexander Holtmann i preken om kristne som sitter i fangenskap rundt om i verden.

— Ser at det gjør inntrykk når vi forteller om dette, sier Holtmann til avisen.

Tilstede under gudstjenesten var også Tårnagentene, som fremførte barnesanger og sørget for mer Kaos.

— Ja når agentene våre kom, ja da ble det et voldsomt kaos

Neste Kaos gudstjeneste er planlagt 24. oktober på Varen kulturscene.

— Dette opplegget hadde ikke gått i kirken, på grunn av de fastmonterte benkene, derfor er det godt vi har dette kulturhuset til disposisjon.

Publisert: