Raja og Zaman holder foredrag på videregående

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

PRESSEMELDING: 

Det er stas å kunne avslutte høstens foredragsfredager med Abid Raja og Kadafi Zaman. Begge var nylig aktuell med hver sin utgivelse i fjor (2021). Der Raja i boken «Min skyld» forteller åpent om skyggesider ved den pakistanske kulturen og sin vei mot å frigjøre seg fra en oppvekst med vold. Så forteller Kadafi Zamans i boken «Den norske drømmen» om livet sitt fra Punjab til TV2 med stor takknemlighet, både til den pakistansk kultur og hvilke muligheter det norske samfunnet har gitt.,

— Dette gleder jeg meg til. Har ikke vært i Randaberg på mer enn 20 år, sier Kadafi Zaman i pressemeldingen fra arrangøren, Simen Ingemundsen, som mener dette er et virkelighøydepunkt i løpet av høstens foredrag ved Randaberg videregående skole.

— Det blir ikke bare bokprat. Kadafi Zaman vil nemlig fortelle om sin tid som journalist i Randaberg, da han dekket terrorangrepet mot USA 11. september 2001, tsunamien i Thailand, 22. juli-terroren, Den arabiske våren, Mulla Krekar-saken og de norske fremmedkrigerne som dro for å kjempe for IS i Syria for å nevne noen.

Abid Raja er mest kjent i nyere tid som Venstre-politikeren som ble kulturminister i Erna Solberg sin regjering. Raja kommer til å fortelle litt om hvordan det er bak kulissene i regjeringen og hvordan det er å være politiker.

— En ting skal være sikkert, begge foredragsholderne har mye felles. De tilhører samme generasjon. Foreldrene deres reiste til Norge fra samme region i Pakistan. De gikk på Blindern omtrent samtidig og var del av samme studentmiljø på 90-tallet. Det blir et spennende møte med to ulike kulturer.

Publisert: