KULTUR: Nylig gikk SpareBank 1 SR Bank ut med en utlysning på sosiale medier og jobbannonse på Finn.no, dette i håp om å finne banksjefen for den relativt nye attraksjonen «Barnas bank» i Kongeparken.

Totalt ble det sendt inn 58 bidrag fra barn i alder 8 til 12 år, og bare fire av dem ble valgt til en finale, før det hele ble avgjort; Herman fra Randaberg ble valgt som attraksjonens banksjef.

— Det var veldig gøy og få den beskjeden at jeg var plukket ut, sier Herman.

SpareBank 1 SR-Bank sitt mål med «Barna bank» er å skape gode og lærerike opplevelser for barn der de blir belønnet for god innsats.

Opplegget er at barna som melder seg på parkens attraksjon får tildelt sitt helt eget kort, så er oppgaven å samle inn åtte poeng så de kan bruke på premie. Men før premien gis må deltakerne gjennom bankens sikkerhetssystem.

Det var en rimelig stolt og kry Herman, som hadde med sin mor Aud Helen Eike Erdal. Hans oppgave denne onsdagen var å spille inn en filmsnutten som skal vises på attraksjonen.

Herman har satt seg godt til rette i stolen, klar for innspilling av filmsnutten som skal brukes til attraksjonen «Barnas bank» i Kongeparken. Foto: Simen Ingemundsen

— Jeg har alltid drømt om å bli banksjef, sier Herman.

Randi Bjerke Øglænd kan fortelle at SpareBank 1 SR-Bank er fornøyd med rekrutteringen. De leitet etter barn med glimt i øye og som kunne manus. Blant de innsendte bidragene var det Herman skilte seg ut.

— Jeg er ganske sikker på at Herman kommer til å gjøre en steingod jobb, for han var den som hadde det lille ekstra som vi leitet etter, sier Øglænd.

Da Herman og moren ankom banken, fikk de en omvisning i det gamle lokalet til Sparebanken og Herman fikk overrakt sitt helt eget ansattkort.

Se videoen under da Herman ble overrasket. Foto: Privat