KONSERT: – Jeg gleder meg kjempemye og jeg ser at været er meldt å bli bedre enn de tidligere meldte. Det lover bra både for oss og alle dem som har tenkt seg på konsert.

Det sier Glenn Lyse, ett av medlemmene i Stavangerkameratene. Lørdag kveld er det konsert på Randabergfjellet, hvor det er solgt rundt 800 billetter.

– På Randaberg bodde jeg i ganske så mange år, både på Grødem og i sentrum. Her var det skole fra tredje klasse og jeg flyttet vel ut av kommunen da jeg var rundt 22 år. På den tiden var det også en del musikk det dreide seg om.

– Jeg mener jeg er rundt 19 år på dette bildet, der jeg peker på meg selv. Det var en flott tid her på Randaberg, kan jeg minnes. Foto: Per Thime

Lyse bor i dag på Finnøy og trives der. Når han står på scenen sammen med folkekjære Stavangerkameratene, tar han også med seg litt av det han har holdt på med på Randaberg i ungdommen.

– Jeg hadde en skikkelig fin oppvekst her. Vi gikk på fritidsklubber både på Goa, Grødem og på Grottå i sentrum, for dem som husker den fritidsklubben. Så hadde vi selvsagt ungdomshuset. Mange gode ledere som tok vare på oss. Svein Livar Haga og Terje Emil Knudsen var to knallflinke folk som gjorde mye positivt og godt for oss ungdommer.

Det er etter hvert noen år siden og mye har skjedd siden da. Pub-musiker var han lenge og trivdes med det. Idol-seier ble det også, men mest kjent er han i dag som medlem av Stavangerkameratene. Bandet ble etablert i 2015 og har siden klart seg godt.

Meget godt!

– Vi trives godt sammen, selv om vi noen ganger har en del diskusjoner. Vi er fire personer, egentlig ganske ulike fra hverandre. Det kan gi utfordringer og har også gjort det ved et par anledninger. Men musikken binder oss godt sammen og vi trives i hverandres selskap, forteller han.

Glenn Lyse og Stavangerkameratene er klar for Randabergfjellet lørdag kveld. Foto: Per Thime

Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Ole Alexander Mæland og Glenn Lyse er nemlig definitivt tilbake. Pandemien er over og ting er på normalen.

– Det var en spesiell tid, men nå har vi fullbooket omtrent hver eneste helg fra mai og ut september. Vi spiller over hele landet, fra Kirkenes i nord og langt sørover.

– Hva finnes egentlig backstage når dere er på tur?

– Hehe! Vi kan nok be om det vi vil, men vi er ute på jobber og har ikke veldig mye krav rundt når vi spiller. Vi tenker at vi er ute for å glede folk med vår musikk, ikke for å feste.

Når bandet i morgen entrer scenen på Randabergfjellet blir det ikke spesielt utsikten man sjekker.

– Nei, men det er et fantastisk sted som jeg virkelig håper blir et sted man får til å ha slike festivaler som dette. Vi lover i hvert fall å gi full gass mens vi er på scenen. På våre konserter er det også tilhørere i alle aldre, fra de unge og til langt opp i 70-årene. Vi var forresten på Sandnes i går formiddag og spilte for skolebarn. Selv de på barneskolen kunne mange av sangene våre. Det gjør meg glad og rørt.

Lyse forteller at en av de aller første sangene han skrev på norsk var klassikeren «Bare så du vett det».

– Jeg hadde jo aldri skrevet noe på norsk - og den sangen hadde jeg faktisk også skrevet på engelsk. Tror jeg har den på engelsk på en demo en eller annen plass. den er ikke helt lik på engelsk, men på norsk traff den jo virkelig sitt publikum og gjør det fortsatt. Vi lover at det blir rom for allsang i morgen kveld på Randabergfjellet.

Glenn Lyse fotograferer seg selv på fotoutstillingen som er montert i sentrum. Foto: Per Thime