Hekkan så løyen!

450 publikummere fikk virkelig prøvd lattermusklene på kulturscenen i går.
  • Simen Ingemundsen
Publisert:

STANDUP: I går solgte Hans Morten Hansen ut to show i Randaberg, og det var fantastisk å sitte på Varen kulturscene å høre 450 le til de nesten ikke hadde latter igjen.

Randaberg24 var innom det første av de to showene, og sitter igjen med flere uforglemmelige øyeblikk, spesielt morsomt var barndommen til Hansen. Tror de fleste kunne ha sittet i timesvis å hørt Hansens ganske enkle og geniale humor om hans livs- og karrierevei. Bedre skråblikk på et tildels makelaust liv, krydret med historier om en litt pøblete Hansen skal en lete lenge etter.

Jeg tror ikke jeg tar i om jeg sier at Hansen er en av vår tids beste komikere. Spesielt å gjøre humor av observasjoner, der er han en ener. Da tenker jeg på de mange karakterene han beskriver livlig om fra sitt liv, mer troverdig fra en komiker skal en lete lenge etter.

I løpet av det litt over en times lange showet tok han publikummerne med på hans egen livsreise, tror aldri jeg har ledd så mye over livserindringene til en person noen sinne. Allerede i det Hansen kom inn på scenen ikledd gitar, begynte folk å le.

— Jeg brukte gitaren mye under pandemien, dette for å enklere holde en meteren. Så ser det jo ut som du kan noe når du har med deg en gitar, sier Hansen, og folk lo godt. Han la til at flere av hans kamerater etterhvert begynte å gå med gitar.

Det kunne høres ut som publikummerne godtet seg mens Hansen fortalte fra sitt innholdsrike liv. Komikeren stilte i starten av showet spørsmål om det var lurt å bli komiker. Et spørsmål han spurt seg flere ganger, spesielt med tanken på søsteren hans som hadde blitt alt Hansen ikke hadde blitt.

— Under pandemien var det nok flislegger jeg skulle vært, men når jeg er her i kveld er jeg glad jeg er komiker, sier Hansen, og folk lo.

Familien tok han også for seg, en etter en, den hissige faren, den tålmodige moren og den ganske så skoleflinke søsteren. Spesielt morsomt var en historie om faren; da han skulle prøve fonduesett for aller første gang.

— Glemmer ikke da han tok gaffelen med mat fra den kokende oljen rett inn i munnen. Da ble det helt stille, og da søsteren min spurte om det var godt, så skrek han så høyt at en fortsatt kan høre brølet i en spesiell vindretning, og folk lo til tårene trengte på.

Randabergbuen som ikke var der i går kan angre. Nå skal det sies at det var fullstappet lenge før showstart, men de som fikk det med seg showet fikk seg litt av en uforglemmelig aften. «Natural Born Komiker» er nok det beste showet jeg har opplevd fra en norsk komikeren.

Vi kan være kry over at en av de beste på standup i Norge er fra Rogaland, og det er vanskelig å ikke bli begeistret. I tillegg er han en av få komikere som virkelig trives i lag med publikummet enten de ler eller ikke, men på Varen kulturscene hadde han ikke problemer med å få folk til å le.

Litt artig fakta til slutt; til alle Hansen sine showtitlene er inspirasjonen hentet fra kjente Hollywood-filmer. «Natural Born Komiker» som ble spilt på kulturscenen i går, der er «Natural Born Killers» brukt.

Publisert: