KULTUR: Randabergbu Vebjørn Enger er i disse dager kinoaktuell i den nye «Karsten og Petra»-filmen som ruller på kinolerretet, og senere i høst blir det mer «Ragnarok» på Netflix.

«Karsten og Petra - Gullringen fra Atlantis» er ikke hans første barnefilm, tidligere har han som kjent spilt Espen Askeladd i to filmatiserte av eventyr av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Det er heller ikke første gang han spiller i «Karsten og Petra», tidligere har Enger spilt i tre episoder av den populære NRK-serien.

Randaberg24 tok en prat med den kinoaktuelle Enger som setter pris på de mulighetene han får.

— Være kinoaktuell er alltid like kjekt, og det er gøy å få spille Harald, den lekne og unge faren, sier Vebjørn Enger og legger til.

— Det å spille i barnefilm er veldig moro. Viktigst er det å finne leken i det man gjør, spesielt viktig er det når en jobber med barn.

Bildene under er tatt av Ymer Media / Young Cassette

Siden Enger som kjent har spilt i flere barnefilmer, har vi hørt hva forskjellen på å spille Espen Askeladd og Harald.

— Det er stor forskjell, men mest på det som er rundt meg. Filmene om Espen Askeladd hadde jo ganske mye større budsjett. Det var også kanskje litt mer, for min del, omfattende ting som måtte gjøres, siden jeg spilte hovedrollen.

Det er heller ikke første gang Enger spiller ung far, de aller fleste har nok sett han i rollen som Anders i TV 2-suksessen «Hjerteslag».

Bildene under er tatt av Ymer Media / Young Cassette

Vi har også hørt med den lokale skuespilleren hva som er forskjellen på å spille Anders i «Hjerteslag» og Harald i «Karsten og Petra - Gullringen fra Atlantis».

— Med Harald skal de være litt mer slapstick-elementer, det er ikke noe vi prøvde på med Anders i «Hjerteslag». I TV 2-serien var det mer drama, noe som er den vesentlig forskjellen.

I denne «Karsten og Petra»-filmen reiser de til øya Malta, der finner Petra en gullring på stranda som setter i gang en storstilt jakt både på ringens eier og ringens opphav. For kanskje er ringen fra Atlantis, som etter sagnene sies å ligge i havet utenfor den lille ferieøya.

Når vi spør hva Vebjørn Enger liker best med å spille i barnefilm, svarer han følgende.

— At lek ikke bare er oppfordret, men også nødvendig.