KULTUR: Det nærmer seg de unges aften på torget, med Landsbytalentene og konsert med barnestjerna Lisa Børud fredag 29. september. I fjor var det 30 håpefulle deltakere som kjempet om finaleplass, og året før var det 18 påmeldte innslag.

Til nå i år er 15 påmeldt konkurransen, men kirken er forberedt på flere, og ønsker flere velkommen.

— Det har seg nemlig slik at de aller fleste melder seg på talentkonkurransen bare noen dager før, sier Ingrid A. Waage, som ser fram til å skape liv og røre på torget igjen.

De som er påmeldt talentiaden skal by på sang, dans, tuba og kunst.

— I fjor var det et sted mellom 200 og 300 publikummere i teltet da vi arrangerte Landsbytalentene, det var helt vil, vi ønsker like mange velkommen i år.

Thomas Raustein blir fast i dommerpanelet til Landsbytalentene framover. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Visste du forresten at det var nåværende prost Tomas Mjelde Røsbak som etablerte Landsbytalentene den gang han var ungdomsprest. Waage har kun vært arrangør siden 2018, og siden hun tok over ledelsen har talentiaden blitt arrangert på Varen kulturscene, i kirkestuen og fra ifjor av i teltet på torget.

— Dette er en fin anledning for oss i kirken å arrangere noe på kryss og tvers av bygda. Det at barn og unge får stå på en scene, og får vist seg fram er både godt for den sosiale og den psykiske helsen.

Menigheten er takknemlig for det gode samarbeidet de har med Randaberg kommune og Landsbyforeningen. Glade er de også for å få sponset premier fra SR-Bank.

Nytt for i år er at kommunens representant Thomas Raustein blir en del av dommerpanelet, og dette i håp om å motivere barn og unge til å delta på UKM.

— Landsbytalentene er overhodet ingen audition til UKM, men jeg tror at å ha med Raustein vil være vinn-vinn for begge parter, Landsbytalentene og UKM, avslutter Waage.

I fjor var det Casper som vant konkurransen, han rappet seg til seier, med sin egenkomponerte musikk.